Fredag d. 11. november 2016

Vejr: En del sol på en dag, hvor skydækket vekslede fra 3/8 til 6/8, men hovedparten af tiden halvskyet med plads til solen. Vinden var svag fra SØ, så det var behageligt at være ude trods temperaturer lige omkring frysepunktet. Klar luft og rigtig god sigt hele dagen.

“Det lakker mod enden sagde manden, der hældte fernis ned ad ryggen” – det gamle citat fra Rejsen til Saturn dukkede op i tankerne ikke kun fordi maler Lene gav en kop varm the i morgenstunden inden hun skulle i gang med at behandle gulvene i Fyrboligen med linoliemaling, men også for min egen situation, hvor planerne er lagt for de sidste par dage i Skagen!
Jeg havde net åbne i Fyrhaverne hele dagen og tog til sidst endnu 4 net ned for vinteren, så jeg kun har 5 net stående tilbage i Fyrhaverne. Dem kan jeg bruge søndag formiddag inden de også bliver pakket sammen. Lørdag vil jeg være ved Ellekrattet og gennem dagen pakke de 6 net ned – forhåbentlig med lidt fangst inden det sidste net er nede.
Mandag er der en afsluttende samtale med Simon, pakning af bil og rengøring af boligen inden næsen vendes mod syd.

Ringmærkningen i Fyrhaverne gik stille og roligt uden de store antal fugle. Trådte igen en Skovsneppe op på åbningsrunden, men det var Blåmejser, der dominerede dagens fangst. Beskedne 7 mærkede og 5 aflæste fugle blev det til. Mest spændende aflæste jeg en gammel han Bogfinke, som RoC har mærket ved Sylviastien d. 23/9-2014. En fugl jeg også havde i Fyrhaverne i foråret d. 27. maj!
Sidst på eftermiddagen lå der en pæn gruppe af Havlit ud for Det Grå Fyr – i dag 34 stk.

dsc_3088

En samlet gruppe på 34 Havlit lå om eftermiddagen et stykke ude i Kattegat lige ud for Det grå Fyr. Foto: MJH

De fugle blev hverken set fra Grenen af RoC om morgenen eller KnP om eftermiddagen, men RoC havde nogle spændende småfugle med bl.a. en meget sen Gærdesanger. Måske en af de østlige når man tænker på tidspunktet og den optræden af østlige arter, der ellers har været dette efterår. Den fugl måtte godt komme i et net i Ellekrattet i morgen!
Derudover var der også en Rødtoppet Fuglekonge på Grenen om morgenen, mens KnP om eftermiddagen talte 26 Bjergand, 34 Fløjlsand og 75 Sandløber.
EKr kom forbi Fyrhaverne efter en morgentur ved Nordstrand, hvor han ikke havde noget specielt, mens den tillidsfulde Turteldue stadig holdt til mellem det Hvide Fyr og Vippefyret.

Ringmærkning:
Gærdesmutte  1 – aflæst, mærket 24/10-2016
Musvit  2 – deraf én aflæst, mærket 3/9-2016
Blåmejse  8 – deraf 2 aflæst, mærket 16/9 og 24/10-2016
Bogfinke  1 – aflæst, mærket af RoC 10/9-2009

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s