Torsdag d. 10. november 2016

Vejr: Grå og overskyet dag, hvor vinden var svag til jævn fra Ø til SØ. Temperatur hele døgnet lige over frysepunktet og ingen nedbør. God sigt trods det mørkegrå dagslys.

Efter de sidste dages kulde fra østenvinden føltes det helt lunt at komme ud denne morgen, hvor vinden havde lagt sig. Der var stadig let frost i jorden, men lufttemperaturen var på plussiden af frysepunktet hele dagen. Valgte at åbne de 6 net ved Ellekrattet som jeg passede frem til kl 13:40. Det blev til 7 mærkede fugle og 5 aflæste, hvor den svensk mærkede Halemejse jeg aflæste d. 31. oktober igen var imellem.
Der var pænt med flokke af Sjaggere, som turnerede i området og selvom de fleste fløj over net højde blev det med 3 stk dagens mest mærkede art.
ALJ var med rundt et par timer midt på dagen og fik set nogle af dagens øvrige fugle over Ellekrattet, hvor en ung Vandrefalk lavede flyveopvisning og der generelt var spredte småflokke af bl.a. Silkehale, Lille Korsnæb, Dompap og Gråsisken i luften ud over de større flokke af Sjagger.

dsc_0525

Dagens ringmærkede Gråsisken var endnu en af disse tricky fugle. En adult han, der jo ser helt klassisk ud for Lille Gråsisken, men vingemål på 76mm er ud over det normalt angivne mål for en Lille og passer meget bedre på en Stor Gråsisken. Foto: MJH

Efter at have lukket net ved Ellekrattet gik jeg til Fyrhaverne og fik pakket yderligere et par net ned til vinterdepot. Der var midt på eftermiddagen ikke tegn på rastende fugle i Fyrhaverne, så jeg nøjedes med at tage net ned og brugte derefter 10 minutter i klitten ved Det Grå Fyr. Det gav mit hidtil højeste antal af Havlit i Skagen, da 31 stk trak Ø på de 10 minutter.
Åbenbart heldige 10 minutter for hverken RoC fra Grenen eller KnP fra Nordstrand havde større tal af den art på deres obs gennem morgen og formiddag.
Fra Grenen havde RoC både Vandrefalken og en ung Duehøg rastende, fandt en Enkeltbekkasin og talte 750 Sjagger og 15 Skægmejse.

Mange var omkring cykelstien mellem Det Hvide Fyr og Vippefyret, hvor Turtelduen var på plads. Iflg de lokale beboere har den været der det meste af en uge. Den var meget tillidsfuld og folk kan gå/cykle forbi den på få meters afstand.
Bl.a. KnP og EKr var omkring i morgentimerne og havde udover Turtelduen 6 SV trækkende Hedelærke og 200 rastende Grønirisk.
Jeg valgte at give Turtelduen en chance på vej hjem fra Det Grå Fyr inden det blev helt mørkt. Mødte JoK og Igor, der var på endnu en gåtur og JoK kunne præcist pege stedet ud, hvor duen gik og fouragerede på jorden blot 2 meter fra cykelstien. EC, ALJ og KK var også forbi inden det mørkt, så mon ikke alle lokale fuglekiggere har været omkring den fugl.

dsc_3039

Den sene Turteldue, der holder til mellem Det Hvide Fyr og Vippefyret kan ses på få meters afstand fra cykelstien. I eftermiddagens mørke grå lys forsøgte jeg mig med et par fotos, men mon ikke andre tager bedre billeder i mere lys de kommende dage, hvor solen skulle komme frem over Skagen. Foto: MJH

Ringmærkning:
Gærdesmutte  1
Rødhals  1 – aflæst, mærket 27/10-2016
Solsort  1 – aflæst, mærket 18/9-2016
Sjagger  3
Træløber, nordlig  1 – aflæst, mærket 30/10-2016
Halemejse, nordlig  3 – deraf 2 aflæst, 1 mærket 31/10-2016 og en svensk mærket
Blåmejse  1
Gråsisken  1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s