Mandag d. 07 november 2016

Vejr: Frisk vind fra ØNØ og vekslende skydække med både en del sol og enkelte lette sludbyger. Ikke noget der blev liggende på jorden, men uden varme i solen og temperatur lige ved frysepunktet var det alligevel meget vinteragtigt i den kolde vind. Sigten god, men med meget lufturo på afstand over havet.

Måtte igen opgive ringmærkning i vinden og tog først ud til fyret sidst på morgenen, hvor jeg luskede rundt i Fyrhaverne og Ellekrattet. Trådte en Skovsneppe op fra Fyrhaverne som den bedste fugl, men ellers var der meget lidt at komme efter med enkelte Gærdesmutte, drosler og mejser som alt der rumsterede i krattene.
Brugte alligevel to timer i området, da søndagens blæst dels havde knækket flere grene i Fyrhaverne og dels var to af de lukkede net blæst ind i og havde grebet fat i de Tjørnebuske, som de står op ad. Måtte af med handskerne for at rede de net ud af det rod og fik følt hvad chill faktor og tjørne gør ved fingrene!

Kl 11 valgte jeg at sætte mig i læ i klitten ved Det Grå Fyr og håbe på, at en skråpe skulle komme ud af Kattegat efter weekendens blæst. Det skete ikke i de timere jeg brugte der , men selv om der var knap så mange rastende havdykænder i området som sidste uge, så fik jeg bl.a. set en østtrækkende Sortstrubet Lom, en rastende Gråstrubet Lappedykker, 8 Havlit, 6 Bjergand og 10 Toppet Skallesluger. Blandt alkefugle var der flest Alke med 65 trækkende øst. Det samme var en Søkonge, mens 2 Tejst rastede ud for.
Alt sammen fugle, der kom efter at RoC havde sluttet sin morgenobs fra Grenen kl 11:30.
Han havde bl.a. 3 Havlit, 325 Alk og 1 Søkonge ved havet, hvor antallet af Sule i dag var nede på 81 stk. Blandt de rastende småfugle på Grenen havde han 2 Bjergpiber, 50 Snespurve og ikke mindst den første obs denne vinter af den finsk mærkede Gråkrage med hvid farvering. Det er fjerde vinter i træk at den ses på Grenen!

Mindre vind men mere vintervejr skulle stå på programmet de næste dage, så jeg må se, hvad det kan blive til uden at have håb om meget gang i ringmærkningen. Så kan man jo altid vende blikket mod havet – der er vist noget om, at en Atlantisk/Kuhls Skråpe er forsvundet fra Lillebælt siden søndag..

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s