Fredag d. 04 november 2016

Vejr: Gråvejrsdag med fugt i luften og regnbyger fra kl 10. Vind fra SØ der var af jævn styrke i morgentimerne, men i løbet af dagen tog til og nåede hård vind til aften. Temperatur hele døgnet på 6 grader. Sigten god til moderat i det grå lys.

Da der var fugt i luften og regnbyger truede med at komme ind over holdt jeg mig til at åbne nogle få net i Fyrhaverne, så jeg hurtigt ville kunne lukke igen, hvis der kom egentlig regn.
Mellem pasningen af net vekslede jeg med at kigge ud over Kattegat fra klitten ved fyret og kratlusk omkring de dele af Fyrhaven, hvor jeg ikke havde åbne net.
Fra havet var den unge Brilleand stadig på plads – dog lidt længere ude end i går – og 10 rastende Havlit underholdt også. Det samme gjorde de mange Suler ved Revet og et pænt træk af specielt Alke.
Småfuglene blev det ikke til mange af og det virkede igen meget tomt i området. En enkelt Jernspurv, der gemte sig midt i Fyrhaverne fik pulsen en smule op med tanke på, at der stadig bliver opdaget Sibirsk Jernspurv rundt om os med fund ved Falsterbo, Lista og Helgoland de seneste dage – håbet er ikke helt ude endnu..
JoK og Igor hilste på, da de gik deres daglige tur ud mod Grenen og var heldige, at det var lige som jeg var i gang med at håndtere en flok på 7 Nordlig Halemejse. Ringmærkningen var ellers meget stille og det blev kun til 10 mærkede fugle.

Michael Ancher meldte også om få fugle ved Nordstjernevej, hvor han kun mærkede 16 fugle og fik aflæst 10 tidligere mærkede. En Stor Flagspætte og en Nordlig Træløber var på hans liste, hvor 5 Nordlig Halemejse og 9 Musvit var dagens højeste tal.
Jeg lukkede de sidste 2 net ved Det Grå Fyr allerede kl 11, da det så ud til at manglen på fugle og fortsat nedbør ville kendetegne resten af dagen.

20161104_144426

Den ringmærkede Søkonge umiddelbart før den sættes fri ved Nordstrand d. 4/11 2016. Foto: KnP.

Efter at have spist frokost hjemme blev jeg midt på eftermiddagen ringet op af KnP, der havde fået indleveret en Søkonge fra nabolaget. Fuglen var fundet ved en carport på Frejasvej, men var i live og uskadt trods landingen i den lidt usædvanlige habitat.
KnP hentede mig og vi kørte omkring Det Grå Fyr, hvor den livlige Søkonge fik en ring på, inden vi tog den med ud til Nordstrand. Vi vurderede at det var det bedste sted at sætte den fri og den kom da også godt afsted, da den først havde kæmpet sig gennem brændingen. Vi kunne følge den dykke aktivt ude på den anden side af brændingen, så der er gode chancen for at den klarer sig videre.
Efter den seance var KnP og Inge flinke at invitere på eftermiddagskaffe med både smørrebrød og æblekage. Fik også en 2017 kalender fra Hanne og Jens Eriksen´s hånd med Oman fotos, så jeg bliver rigtig forkælet heroppe. Forhåbentlig kan den til foråret hænge på et værelse i den gamle Fyrbolig 🙂
På vej hjem stødte jeg på en flok på knap 100 Silkehaler ved stien bag Frejasvej, men det var Anders Sydney Jensen, der havde dagens største flok i Skagen med 200 stk på Assistents Kirkegåden.

RoC var på plads på Grenen og fik bl.a. noteret 1250 Sule, 9 trækkende Havlit, hele 1019 Ride, 695 Lomvie, 3943 Alk, 4 Søkonge og 1 Tejst. Både en Blå Kærhøg og en ung Duehøg rastede på Grenen, hvor 3 Bjergpiber også blev set.

Var vejret ikke det bedste i dag for ringmærkning, så ser det helt håbløst ud for weekenden, hvor der skulle komme både kuling og samtidig op mod 30mm nedbør. Alt tyder på, at jeg må vente flere døgn, inden jeg igen kan åbne nogle net.

Ringmærkning:
Søkonge  1  – fundet ved Frejasvej og sat ud ved Nordstrand
Munk  1
Halemejse, nordlig  7
Musvit  2

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s