Torsdag d. 03 november 2016

Vejr: En vindstille morgen og svag vind fra S i løbet af formiddagen, men relativt køligt med temperature fra 2 til 6 grader. Mest overskyet, med blot lidt solstrejf indtil regnbyger kom ind over Odden fra kl 11. Det fortsatte resten af dagen med gråvejr og regnbyger. Sigten god indtil regnbygerne nedsatte sigtbarheden, der var dog fra start noget lufturo på afstand ude over havet pga temperaturforskellen mellem vandets 8 grader og den kølige morgenluft.

Fra morgenen af var der egentlig rigtig gode vejrforhold til ringmærkning med net, der hang uden at en vind rørte dem og samtidigt mest overskyet vejr. Jeg havde håbet, at den kølige nat havde sat skub i tiltrækket af fugle fra nord, men Fyrhaverne og Ellekrattet forblev tomme for fugle.
Jeg mærkede kun 3 fugle og havde en aflæsning inden jeg lukkede helt ned kl 11 da regnbygerne begyndte. ALJ var med på den sidste runde og var heldig, at en Spurvehøg blev hængende i et net, så hun fik set den art i hånden.
Lurede lidt på, om jeg skulle prøve at åbne nogle net igen over middag i opholdsperioderne mellem bygerne, men en tur rundt ved nettene gav ingen tegn på, at der kom fugle til krattene, så jeg valgte at tage hjem og arbejde ved pc´en i stedet.

dsc_0512

Det er ikke mange Spurvehøge jeg har fanget i løbet at efteråret og de fleste er fløjet ud af net igen, inden jeg har fået fat i dem. Denne 1K han nåede jeg dog at få hånd på og ringmærket. Foto: MJH

EKr hilste på mig ved 8 tiden, inden han ville prøve at lede efter Brilleanden og vi havde en sen Stenpikker, der kortvarigt rastede ved kanten af Fyrhaverne. EKr brugte derefter tiden frem til lidt før middag med obs fra bunkeren ud for Grenens p-plads. Han havde en Sodfarvet Skråpe, der trak ud af Kattegat og fandt bl.a. 27 Bjergænder og 2 Tejst rastende på det blikstille vand, inden Brilleanden endelig viste sig ved 10-tiden for fjerde dag.
Denne gang holdt den til helt inde bag høftet ud for p-pladsen og kunne resten af dagen nydes på tæt hold sammen med Sortand, Havlit og Ederfugle. Det blev udnytte af bl.a. EKr, JoK, KK og jeg til at få fotos og video optagelser af den. Nedenfor dette indlæg har JoK lagt et videoklip og et af dagens billeder af den sjældne gæst fra Nordamerika.

Fra Grenen/Verdens Ende talte RoC 1200 rastende Sule over revet og 10 Havlit, mens Rider og alkefugle trak både ind og ud af Kattegat. I dag med dominans af Alk, hvor 1596 NV og 1126 SØ er noteret. Lomvie var mere beskedent med 177 NV og 125 SØ. En enkelt Søkoonge og en Storkjove blev det også til
Blandt småfuglene var sjældneste fugl RoC fandt en Sibirisk Gransanger, der forsvandt mod nord.
Der var ikke det store antal sæler på Grenens spids, men den store han af en Gråsæl var på plads og er et imponerende pattedyr, der er et morgenbesøg på Grenens spids værd.

Den kommende periode ser ud til at give en del nedbør og vind her på toppen af Jylland, så jeg er lidt bekymret for, hvor meget jeg kommer til at ringmærke inden jeg begynder at pakke samme for i år om en uge. Jeg må blot holde godt øje med vejrudsigter og håber, at der nogle dage vil være vejr til at åbne net.
Det samme gør Michael Ancher, der ankom til aften og har gjort klar til at mærke i sit område hen over weekenden.

Ringmærkning:
Spurvehøg  1
Engpiber  1 – aflæst, mærket 26/10-2016
Sjagger  1
Blåmejse  1

Blog v MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s