Mandag d. 31 oktober 2016

Vejr: En grå dag med skydække, der hurtigt lukkede til fra 5/8 ved solopgangstid til 8/8 resten af dagen. Fra kl 10 til middag var der finregn, mens eftermiddagen holdt tørt indtil regnbyger satte ind ved aftenstid. Ganske svag vind fra NV til V det meste af dagen, men stigende til jævn vind sidst på eftermiddagen. Temperatur fra 8 til 10 grader. Sigten god bortset fra perioden med finregn, hvor der var nedsat sigt.

Havde alle net åbne fra morgenstunden, men der var ganske få fugle at fange i området og jeg lukkede for Fyrhaverne allerede kl 10, da finregnen kom. Fortsatte med at passe de 6 net ved Ellekrattet frem til kl 12:30, hvor jeg gav op med ringmærkningen, da der stadig ikke var fugle at fange.
Blev blot til 12 mærkede og 8 aflæste fugle denne sidste dag i oktober. Blandt aflæsningerne var en Stor Flagspætte jeg mærkede tilbage i september, men bedste fugle i nettene blev fangsten af en Nordlig Halemejse med svensk ring.

dsc_0500

Dagens Nordlig Halemejse aflæst med svensk ring. Blot den anden udenlandsk mærkede fugl jeg fanger i år. Den første var en Blåmejse, der også havde svensk ring. Foto: MJH

Fra morgenstunden fik jeg besøg af EKr, der er tilbage i Skagen og bliver her hele november. Han kom med maner som formand for romsneglenes klub og leverede sukkerbomben til min morgenkaffe – tak for det!
EKr fortsatte derefter ud til KnP ved Grenens spids, mens JoK og Igor dukkede op ved Det Grå Fyr lidt over 9. Lige timet til, at RoC havde fundet en hun Brilleand, der rastede sammen med Bjergænder ud for sælbunkeren. Jeg nåede i en pause mellem netrunderne at se den fugl i teleskop og OS dukkede også op for at se den.
Da jeg på ny skulle rundt til nettene kom ALJ forbi, men jeg sendte hende hurtigt ud til Grenen, så hun kunne prøve at se Brilleanden.
KnP kom forbi Ellekrattet og hilste på, da han var på vej hjem fra morgenens obs ved havet og han lovede at opdatere de seneste dages blog med sine tal fra havet.

Da jeg lukkede net tidligt og der efter finregnen blev lidt bedre sigt, valgte jeg at bruge lidt mere tid om eftermiddagen på at se Brilleanden. Det er første gang jeg ser en hun Brilleand i DK, så jeg ville gerne have et bedre indtryk af den fugl, end ved den korte obs jeg havde tid til, mens jeg havde net åbne.
Eftermiddagen lå den stadig og rastede et stykke ude, men var ikke helt så tæt på Bjergænderne som om formiddagen og lå mere alene, selvom der også var flere Sortænder i området.
Jeg kunne også finde 15 Fløjlsænder ude i Kattegat, så der var rigtig gode muligheder for at sammenligne disse havdykænder – god træning!
Brilleand er en af de arter, som jeg ofte har kigget efter når jeg fra Det Grå Fyr gennemgik de rastende ænder ude i Kattegat, så tak til RoC for det fund, der er det 8. i Skagen. Det seneste er fra oktober 2013.

Fra Verdens Ende 2 havde KnP og EKr følgende udvalgte tal i morgentimerne: Sortstrubet Lom 1, Sule 647, Bjergand 26, Storkjove 1, Lomvie 32, Alk 2710 NV + 2436 SØ og  Lunde 1.
Der rastede 7 Bjerglærke og 70 Snespurve i det yderste af Grenens klitter denne morgen.

Ringmærkning:
Stor Flagspætte  1 – aflæst, mærket 10/9-2016
Gærdesmutte  3
Solsort  1
Fuglekonge  3
Træløber, nordlig  1 – aflæst, mærket 11/10-2016
Halemejse, nordlig  4 – deraf én aflæst med svensk ring
Musvit  2 – begge aflæst, mærket 24/10 og 25/10-2016
Blåmejse  3 – deraf 2 aflæst, mærket 12/10 og 24/10-2016
Gråsisken, lille  1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s