Søndag d. 30. oktober 2016

Vejr: Flot efterårsdag! Næsten vindstille med kun en svag vind fra N. Masser af sol den første halvdel af dagen, men fra kl 13 kom et skydække ind over Odden.Temperatur fra 8 til 11 grader og fremragende sigt.

Med deltagelse af Susanne Primdahl skulle vejrforholdene uden vind udnyttes fuldt ud til ringmærkning. Alle net blev åbnet fra morgenstunden, men desværre udeblev småfuglene.
Efter mere end 8 timers indsats endte dagens total på 24 mærkede og 11 aflæste, så en stor del af de fugle vi fangede har været i området i længere tid.
Bl.a. en Solsort fra foråret var blandt dagens aflæsninger, men også en Musvit fra Michael Anchers mærkninger ved Nordstjernevej.

dsc_0487

De seneste par uger har der været flere flokke af Sjagger i området, men denne fugl er den første som er fløjet i et net og blevet ringmærket dette efterår. Foto: MJH

Vi fik midt på dagen besøg af ALJ, men med de få fugle i området gik hun hurtigt videre til en tur langs stranden. Ude på Grenen var der omkring 25 fuglekiggere og fotografer samlet til den forventede strøm af havfugle, der skulle ud af Kattegat efter de sidste døgns blæst fra vest.
Fik sidst på eftermiddagen hilst på EC, da han var på vej hjem og fik dermed en lille opdatering. Han var en smule skuffet over manglen på kjover og større antal af skråper, men fra Grenen var der nu alligevel lidt highlights i form af 1 Islom, 4 Sodfarvede Skråpe, 1 Almindelig Kjove, 1 Søkonge og 4 Lunder.Det var første fund af Søkonge i dette efterår ved Skagen. Nogle udvalgte træktal fra havobsen ved Verdens Ende 2 i perioden 0715-1030: Sangsvane 88, Mallemuk 59, Sule 1200 rastende + 803 NV, Dværgmåge 1, Ride 426, Alk/lomvie 3081 – de fleste mod NV.

Susanne og jeg holdt korte pauser ved Det Grå Fyr mellem netrunderne og kunne se en jævn strøm af Suler, alkefugle og Rider på vej ud af Kattegat, så jeg er spændt på at se, hvor store tal af de arter, det er blevet til fra Verdens Ende. Opdatering vil følge..
Ud for Det Grå Fyr havde der hele morgen og formiddagen været motorbådsjagt på Ederfugle, så der rastede ikke mange fugle på det blikstille hav om eftermiddagen.
Fandt 2 Fløjlsænder som det mest spændene ud over et fint syn af et Marsvin, der langsomt svømmede mod øst.

Mandag bliver endnu en dag med forsøg på ringmærkning, da vejret tegner godt. Om der så dukker fugle op i nethøjde tør jeg slet ikke spå om, men håbet er der da, selvom jeg igen er alene på skansen efter at Susanne tog hjem.
Stor tak for besøget til Susanne og for al den gode mad hun lavede i løbet af weekenden og efterlod i et fyldt køleskab!

Ringmærkning:
Gærdesmutte  6 – deraf 4 aflæst, mærket 25/9, 24/10 og 2 stk 25/10-2016
Rødhals  3
Solsort  1  – aflæst, mærket 3/6-2016
Sjagger  1
Fuglekonge  1 – aflæst, mærket 24/10-2016
Træløber, nordlig  1
Halemejse, nordlig  8
Musvit  2 – begge aflæst, mærket 10/8-2016 og af Michael Ancher
Blåmejse  6 – deraf 3 aflæst, mærket 23/9 og 2 stk 24/10-2016
Grønirisk  5
Gråsisken, stor  1

Blog v. MJH

En tanke om "Søndag d. 30. oktober 2016"

 1. Det er da bestemt mig, der skal takke for, at jeg fik lov til at komme på besøg!

  Set med mine øjne var der mange hits i løbet af weekenden:
  Lapværlingen i smukt selskab med Bjerglærker og Snespurve. Sulerne, som altid er noget særligt. God hjælp til havobs’en, så jeg trods alt fik set nogle af fuglene derude i det fjerne på og over bølgerne.
  Rundvisningen i fyrbygningen, hvor man allerede kan se, hvor flot de renoverede lokaler kommer til at tage sig ud. Udsigten fra fyrtårnet i det flotte solskinsvejr. Også en hilsen fra mig til Lene med tak for at få lov til at kigge indenfor.
  Ringmærkningen, hvor du altid er klar til at dele ud af din viden og åben for en diskussion. Masser af god motion med de mange kilometer rundt mellem nettene. Når det foregår på den måde og i de omgivelser, er det jo ren fornøjelse at motionere. 🙂

  Mange tak for en hyggelig weekend og din store gæstfrihed!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s