Lørdag d. 29 oktober 2016

Vejr: For anden dag blå himmel uden skyer, men med masser af vind. Denne gang hård vind fra NV. Temperatur fra 8 til 10 grader og flot klar luft.

I blæsten droppede jeg igen tanker om at ringmærke og gik i stedet ud til Jyllands Ende før solopgang. KnP var lige ankommet og blev indtil middag, hvor Susanne Primdahl nåede frem og afløste. Susanne er kommet til Skagen i weekenden for at ringmærke, men fik i stedet en intro til havobs fra klitten. En svær beskæftigelse når man ikke er vant til det og selvom dagens Sodfarvede Skråpe var så flink at flyve forbi blot en halv time efter Susannes ankomst, fik hun ikke fundet fuglen ude over bølgerne.
Så var der større succes med landfuglene da vi et par timer senere gik turen rundt fra de yderste klitter og ind ad Sandormesporet for at se til ringmærkninsområdet.
Midt i sandfygningen i klitterne rastede en Lapværling blandt Bjerglærke og Snespurve. En ny art for Susanne, så hun var glad da den viste sig fint fremme og kunne nydes i detaljer i teleskop.

Inden Susanne dukkede op havde morgenen og formiddagen budt på godt med fugle og folk på Grenen. Der var omkring 15 fuglekiggere og fotografer til at nyde vejr og fugle. En del var igen optaget af den unge Steppehøg, der i dag ikke var alene på rovfugle fronten, hvor der også blev noteret en Blå Kærhøg, adult Vandrefalk og lidt Musvåger og Spurvehøge.

Fra Verdens Ende fandt RoC efterårets 4. Dværgværling. Den fløj ned og rastede ved den udtørrede Strandengssø, så JoK, EC, KK, KnP og jeg kunne få den at se et par gange i flugt. Både EC og JoK fik taget fotos af den, da den fløj forbi os.
Det var dagens sjældneste fugl, men meget af fokus var ellers ude over havet, hvor der især blev observeret og talt havfugle fra Verdens Ende 2 i perioden kl.07.45-12.15.
Dagens havfugletal fra denne periode blev: Rødstrubet Lom 101, Sortstrubet Lom 1, Mallemuk 744, Sule 291, Havlit 3, Storkjove 3, Kaspisk Måge 1 1K, Gråmåge 1 1K, Sildemåge “graellsi” 1 adult, Ride 184, Fjordterne 1 1K, Lomvie/Alk 375 og Tejst 1.

Af fugle ved stranden kan også nævnes Bjerglærke 11, Bjergpiber 3, Snespurv 56 og Lapværling 2.
Mellem Fyrhaverne  og Ellekrattet var der igen flokken på 6 Agerhøns, men ellers få fugle da jeg viste Susanne rundt sidst på eftermiddagen. Det lykkedes igen at få lavet en aftale om at komme ind og se Fyret og Fyrboligen, da maleren Lene endnu engang var på weekend arbejde for at nå sine opgaver – igen tak til Lene for at have overskud til at få besøg.

Søndag bliver nok rigtig spændende ved havet, hvor det forventes at en del Skråper vil passere Grenen når de skal ud af Kattegat igen efter de sidt to døgns blæst.
Andre må tage sig af den fornøjelse, da vind skulle løje af og Susanne og jeg derfor skal passe ringmærkningen.

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s