Fredag d. 28 oktober 2016

Vejr: Masser af blå himmel og sol  med ganske få skyer på en blæsende dag med kuling fra V til NV. Temperatur mellem 9 og 11 grader. Rigtig klar luft med fremragende sigt.

Som ventet en dag, hvor jeg ikke kunne åbne net pga vinden. Gik fra morgenstunden turen igennem ringmærkningsområdet for at tjekke, men fortsatte med det samme ud mod Grenens spids for at slutte mig til KnP i den yderste klit.
Tidsnok til at møde en indtrækkende flok på 11 Pibesvaner og 5 Sangsvaner undervejs.
Blev derude indtil middag i selskab med KnP, LaP og med besøg af JoK og Søren Skov.
Fra Verdens Ende obsede RoC, når han da ikke lige var omkring fotograferne JaS og Bjarne Hemmingsen, der med deres store linser må have fået masser af nærbillede af den unge Steppehøg, der for 9. dag rastede i området.

Blandt dagens fugle fra Grenen kan næves 34 Rødstrubet Lom, 1 Gråstrubet Lappedykker, 269 Mallemuk, 800 Sule, Grågås 130, Havlit 4, 1 Blå Kærhøg, 38 Sandløber, 1 Thorshane, 130 Ride, 42 Lomvie, 1260 Alk, 16 Bjerglærke, 4 Bjergpiber, 55 Silkehale, 80 Allike og 50 Snespurv.
Anders Sydney Jensen havde en flok på 300 Silkehale ved Skagen Haveforenings kolonihaver, men ellers var der ikke mange meldinger væk fra Grenen.

Da jeg stoppede med havobs til middagstid, gik jeg igen gennem Ellekrattet og Fyrhaverne retur til Det Grå Fyr. Kun nogle få småfugle gav ly fra sig i blæsten, men lidt rovfugle kom ud og vendte med 10 Musvåge, 1 Fjeldvåge, 3 Spurvehøg og 1 Blå Kærhøg registreret på en times ophold i ringmærkningsområdet.
Derefter prøvede jeg igen at tjekke stranden fra Det Gå Fyr og mod Sønderstrand, men uden at finde andet end 3 Skærpiber uden ring, 24 Bjergirisk og 2 Snespurv.
Den Store Tornskade holdt i dag til i området på sydsiden af Fyrvej, så måske har den ligesom jeg følt, at blæsten ikke var god for ophold ved Fyrhaverne og Storsig heden.

Tog derefter hjem til en gang tøjvask og opladen til en lørdag, hvor der stadig er varslet kuling uden mulighed for ringmærkning. Så det vil på ny blive en morgen med havobs.

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s