Torsdag d. 27 oktober 2016

Vejr: Klar luft med en masse sol. Skydække fra 4/8 først på morgenen, over 1/8 midt på dagen til 8/8 til aften. Vinden startede med jævn fra vest og vekslede hele dagen mellem jævn og frisk styrke. Til aften stigende til hård vind. Lune temperature fra 9 til 12 grader. God sigt.

Med frisk vind og en vindretning fra vest var de fleste net generet af vinden i dag. Med bevægelse i netmaskerne og klart færre fugle i området end de foregående dage blev det ikke til mange fangster, selvom jeg holdt åben i både Fyrhaverne og Ellekrattet.
20 mærkede og 9 aflæsninger af egne fugle var alt.
ALJ kom igen forbi og så på ringmærkningen, men da hun ikke kan følge med i det tempo jeg er nødt til at gå i, når jeg skal passe både Fyrhaverne og Ellekrattet, brugte hun kun tiden ved Fyrhaverne og observerede, mens jeg travede rundt til Ellekrattet.
Det gjorde at hun fandt den Store Tornskade igen, så den er ikke skræmt helt væk af at få ring på den anden dag 🙂
Vi brugte de korte pauser ved Fyret til at tjekke stranden og høfterne for den farvemærkede Skærpiber. Desværre fandt vi den ikke, selvom jeg efter lukning af net kl 15 brugte tid på at gennemgå området ned til Sønderstrand.
Ude på havet rastede en stor gruppe Ederfugle, hvor jeg fik talt 890, men ikke fandt noget specielt i mellem.

ringlab2610216

Tømre Bent er i fuld gang med at gøre det kommende ringmærknings laboratorie i stand og kunne berette for mig, at laboratoriet allerede er inspiceret af en Rødhals. Den fik lov at slippe ud igen uden at få en ring med sig, men fra næste år har fuglene en souvenir med sig fra det rum. Tusinde tak til Bent Jensen for foto!

Grenen var velbesøgt af fuglekiggere og fotografer, der igen kunne nyde den flotte unge hun Steppehøg på klods hold, selvom den om morgenen tog en tur ud over havet og først vendte om da den befandt sig midt mellem de 1000 Suler, der fiskede over Revet.
KnP og RoC har indtastet en række tal fra dagens obs på Grenen, hvor der bl.a. blev set 1 Sodfarvet Skråpe, 11 Havlit, 130 Ride, 4106 Alk, 1 Mosehornugle, 5 Bjergpiber, 1 Husrødstjert og 187 Silkehaler på trækforsøg.
Der var også op til 36 Spættet Sæl og 1 Gråsæl rastende på Grenens spids, hvilket er flere end normalt – selv i morgentimerne inden turisterne dukker op.

Silkehalerne er rigtig ankommet nu med flere flokke også ved Fyrhaverne og inden i Skagen by, hvor Anders Sydney Jensen talte den største flok på 150 individer.
En art jeg gerne vil stå med i hånden, men det blive rikke de næste par døgn.
Vinden tager yderligere til og bliver op til hård kuling fra vest og fra den vindretning har jeg ingen net der står tilstrækkeligt i læ i så hård vind.
Det tegner til, at jeg kan komme ud til Grenen og se lidt havtræk i stedet – måske også få nydt Steppehøgen, som jeg i løbet af ugen kun har set på lang afstand.

Ringmærkning:
Engpiber  1
Rødhals  6 – deraf én aflæst, mærket 26/10-2016
Fuglekonge  5 – deraf én aflæst, mærket 25/10-2016
Træløber, nordlig  3 – alle aflæst, mærket 11/10, 20/10 og 26/10-2016
Musvit  8
Blåmejse  4 – deraf 3 aflæst, mærket 9/9, 1/10 og 20/10-2016
Grønirisk  1
Dompap, lille  1 – aflæst, mærket 26/10-2016

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s