Lørdag d. 22 oktober 2016

Vejr: Mørkt, gråt og blæsende! Hele døgnet hård vind fra ØNØ med vindstød af kulingstyrke. Fra lidt i 9 kom der nedbør i form af regn, der kun tog en kort pause mellem 13 og 14. Ikke det store antal mm pr time, men nok til at blive våd når man var ude i vinden i det åbne landskab. Temperaturen startede på 7 grader men faldt gennem dagen til 5 grader. Sigten moderat pga nedbøren.

Som ventet gjorde vejret det rigtig svært at ringmærke. I den vind kunne jeg kun åbne 4 net ved Ellekrattet og reducerede det allerede kl 9 til 2 net pga nedbøren. De 2 net passede jeg konstant indtil jeg lukkede kl 12, så ingen fugle fik lov at hænge i net og blive våde, men blev pillet ud med det samme de fløj i.
Det gav 7 fugle fordelt på 6 arter, men forsøget blev da gjort.

dsc_0372

Ikke alt der har grøn overside, vingebånd og lysende gulgrøn overgump opfylder drømmen om at stå med en Fuglekongesanger i hånden. I de fleste tilfælde må jeg “nøjes” med Grønsisken Foto: MJH

Michael Ancher forsøgte også med lidt åbne net frem til middag og mærkede 21 fugle og aflæste 5. Rødhals med 6 og Fuglekonge 7 stk var hans største tal i dag, men en hun Lille Korsnæb og 3 Stor Dompap er også værd at nævne fra den fangst.

img_0010

Hun Lille Korsnæb ringmærket af Michael Ancher ved Nordstjernevej. En art, der gerne måtte gå ned i et net ved Ellekrattet, men der er flokkene oftest overflyvende uden at gå til rast. Foto: Michael Ancher

KnP havde 7 Silkehale til rast i sin have, mens EC, JoK og jeg hver besøgte flere lokaliteter i nærområdet i jagten på den Sibiriske Jernspurv.
Det var kun JoK, der fandt noget nævneværdigt undervejs, da han ved Højen Fyr havde en østtrækkende Thorshane tæt på land. Den første sikkert bestemte i Skagen dette efterår!

Søndag byder på samme besværlige vejrforhold, men vi vil fortsætte med at kigge efter Sibirisk Jernspurv, der åbenbart bliver ved med at optræde i et helt uhørt antal i Nordvesteuropa dette efterår.

Ringmærkning:
Rødhals  1
Munk  1
Gransanger  1
Fuglekonge  2
Grønsisken  1
Gråsisken, stor  1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s