Fredag d. 21 oktober 2016

Vejr: Mørk og grå dag med nedbør i form af finregn og lette regnbyger hele eftermiddagen. Vinden var oppe i hård styrke fra ØNØ og temperaturen jævnt på 7 til 9 grader. Sigten god i formiddagstimerne, men blev mindsket med eftermiddagens nedbør.

Desværre havde den evige nordøsten  vind trykket på speederen i dag og var oppe i hård styrke, så jeg opgav alt om at åbne net i Fyrhaverne. Selv ved Ellekrattet generede vinden flere af de 6 net, men jeg holdt dem åbne frem til kl 12:30, hvor der var gået et par timere med kun 2 fugle til at blande sig med alle bladene i nettene.
Morgen var dog startet med pænt med fugle i området og jeg fangede 30 på de første 2 timer, hvorefter det altså gik helt dødt. To små flokke af  Nordlig Halemejse talte op på morgenens mærkning, hvor jeg endte med en total på 31 mærkede og 2 aflæste fordelt på bare 5 arter.
Michael Anker havde det helt anderledes i sit område ved Nordstjernevej, hvor beplantningen er tættere. Han fik en pæn dag med 105 mærkede og 22 aflæste fordelt på 11 arter. Fuglekonge med 47 og Nordlig Halemejse med 23 var topscorerne  og blandt de aflæste var der 3 af Fuglekongerne jeg mærkede i går.

Det var meget mørkt gråt i vejret hele dagen og jeg fandt slet ikke kameraet frem, så i må undvære ledsagende fotos på dagens blog. Tror ikke engang af JoK og EC fik taget mange billeder i dag, selvom jeg undervejs mødte dem ved p-pladsen og de begge var rundt på Grenen, hvor KK også gik en tur i håb om at Sibirisk Jernspurv da må sidde et sted.
Det blev ikke til meget nævneværdigt trods indsatsen blot den stedfaste Rødstjert, der nu har holdt til ved p-pladsen i en uge og EC talte 18 Lapværling yderst på Grenen.
Han nåede gennem dagen også at luske ved Grenen Camping, Batteriskoven og Buttervejens industriområde, men igen uden held til at finde den Sib Jernspurv. Afvandingsgrøften gennem Batteriskoven ser ellers rigtig lovende ud og vi tjekker den hver dag med store forhåbninger, der altså ikke er blevet indfriet endnu. Bedste fugle i dag i Batteriskoven  var 2 Skovsnepper som EC trådte op.

KnP havde besøg af Hanne & Jens Eriksen ved formiddagens obs fra Nordstrand, hvor de havde en Hvidnæbbet Lom og en ung Gråmåge som højdepunkter. Af øvrige fugle derfra kan nævnes: 3 Sortstrubet Lom, 670 Sule, 3 Havlit, 19 Fløjlsand, 147 Lomvie, 644 Alk og 1 Tejst, så trække af alke-fugle ind mod Kattegat  var lidt dæmpet i dag i forhold til de  seneste dage.
JPIP besøgte Skagen Havn hvor der stadig raster mange Skarv med 370 stk , samt 5 Bjerglærker og 40 Bjergirisk  der nok er gengangere fra i går.
Jeg fik selv tjekket Kattegat kysten fra Det Grå Fyr til Sønderstrand efter endt ringmærkning, men uden at finde hittet. Ude i bølgerne lå en stor del af de 400 Ederfugle ellers tæt nok på til, at jeg i teleskopet kunne pille selv en hun Kongeederfugl ud, men den var altså ligeså fraværende som de ønskede Sib småfugle..

Ringmærkning:
Gærdesmutte  2
Rødhals  3
Gransanger  1
Fuglekonge  13 – deraf 2 aflæst, mærket 12/0 og 9/10-2016
Nordlig Halemejse  14

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s