Tirsdag d. 18 oktober 2016

Vejr: Stadig gråt og overskyet med fugtig luft og lidt finregn i morgentimerne og igen over middag. Vinden var frisk fra SØ og drejede mod SSØ i løbet af eftermiddagen. Temperatur fra 8 til 10 grader. Sigten moderat og ned til 3km i finregnen.

Med fugt i luften og sydøstenvinden stående ind gennem Fyrhaverne valgte jeg igen kun at åbne net ved Ellekrattet. Havde dem åbne frem til kl 14, hvor finregnen blev lidt tættere og jeg ikke havde haft en fugl i nettene i halvanden time.
I alt fik jeg mærket 20 fugle og aflæst 2, hvor en enkelt flok på 9 Nordlig Halemejser var med til at få dagens tal lidt op.

Tjekkede mellem netrunderne skiftevis Fyrhaverne og Sandormesporet for fugle, men eneste nævneværdige obs var en Stor Tornskade ved starten af Sylvia stien og flere højtflyvende flokke af Lille Korsnæb på trækforsøg – i alt fik jeg talt 135 af dem.
Havde i dag besøg af gode gamle venner fra Aalborg i form af hele familien Munk Andersen, der kom med på et par netrunder inden de gik turen ud og vendte på Grenens spids.

dsc_0364

Ved dagens besøg af vennerne fra Aalborg fik Anne-Mette lov til at frigive en Fuglekonge efter ringmærkningen. Hvad kan man da ikke få lov til, når man kommer og fylder ringmærkerens rygsæk med lækre chokoladeplader 🙂                                                            Det er nu ikke nødvendigt, men stor tak for den forsødelse af tilværelsen og jeg tror vennerne fik et godt indtryk af, hvad jeg går og laver og forstår, hvorfor jeg drømmer om at blive ved som ringmærker ved Skagen Fuglestation de kommende år. Foto: MJH

Efter at jeg havde lukket net, tog jeg et par timer ved Kattegat kysten og tjekkede både havet og gik en tur fra Det Grå Fyr og til Sønderstrand langs stranden og retur på indersiden af klitten i håb om en spændende Stenpikker, en “nana” e.lign., men eneste småfugle på den strækning var Engpibere og 4 Hvide Vipstjerter på stranden.
Ude i Kattegat rastede igen en god gruppe Ederfugle, hvor flere måger også lå deriblandt en 2K Dværgmåge og i disen længere væk trak 75 Alk/Lomvie mod øst.
Vennerne Peter og Mikkel kom ud til mig igen ved Det Grå Fyr kl 16, mens familiens piger turnerede inde i Skagen by. Vi fik lavet en aftale med den flinke maler Lene, så jeg kunne vise dem Fyrboligen og kom en tur op i Fyret. Derfra var der et fint syn ned over rækken af Ederfugle, så jeg kunne få talt dem til 435 stk, mens 2 fouragerende Tejster også blev fundet.

KnP og EC havde også haft gang i alke-fuglene på deres morgen og formiddags obs fra Nordstrand, hvor de udvalgte tal fra dagen blev: 1 Sortstrubet Lom, 4 Gråstrubet Lappedykker, 577 Sule,  6 Havlit, 116 Lomvie, 1308 Alk og 4 Tejst.
Igen var der Blå Kærhøg ved Nordstrand og en Stor Tornskade.

JPIP havde bl.a. en Hedelærke i Skagen Klitplantage, en Spætmejse i Byfodgeskoven og 2 Munk ved matriklen i  Skagen by.

Ringmærkning:
Gærdesmutte  3
Rødhals  2 – deraf én aflæst, mærket 12/10-2016
Munk  2
Gransanger  1
Fuglekonge 3 – deraf én aflæst, mærket 17/10-2016
Blåmejse  2
Halemejse, nordlig  9

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s