Søndag d. 16 oktober 2016

Vejr: Rigtig efterårs gråt med regn og blæst hele morgenen og formiddagen. Vinden var taget lidt af til hård vind fra Ø og drejede i løbet af eftermiddagen mod SØ. Regnen stoppede lige før middag, men det vedblev med at være mørkt og overskyet med lidt fugt i luften. Temperaturen holdt sig på 7 til 9 grader og sigten var moderat i den grå og fugtige luft.

Mens det vælter med fugle ved Østersøen og efterårsferiens felttræf er skudt godt i gang i Sydvestjylland, så var det et fugletomt Skagen i dag uden meget at skrive hjem om.
Jeg blev holdt inde hele morgenen af regn og blæst og åbnede først net ved Ellekrattet kl 12.
I blæsten opgav jeg igen at åbne noget i Fyrhaverne og jeg endte med allerede at lukke igen ved Ellekrattet kl 15, da der var meget få fugle i bevægelse.
Det blev kun til 4 mærkede og en aflæsning på de 3 timer.
Nogle ture rundt i området ved Sandormesporet og Ellekrattet gav heller ikke andet end den samme Rødstjert som i går og en flok Nordlig Halemejser, hvor de fleste havde ring på, så det er nok også fugle jeg har haft i hånden en af de seneste dage.

dsc_0351

Blandt dagens få ringmærkede fugle var en Topmejse, der selv i den relative læ ved Ellekrattet fik vind i toppen under fotograferingen. Foto: MJH

Michael Anker meldte også om få fugle i sit område og mærkede kun 19 fugle inden han pakkede sammen for denne weekend. Fuglekonge var den talrigeste art med 10 stk.

EC brugte eftermiddagstimer på at tjekke Grenen, men meldte heller ikke om det helt store. Han så også Rødstjerten ved p-pladsen, havde en udtrækkende Bjerglærke og flokken af ca. 1000 Stære. Blandt de mange værlinge ude ved spidsen fandt han 6 Gulspurve, hele 13 Lapværling og 110 Rørspurve. Potentiale til at finde en af de helt sjældne værlinge som de har gjort på Fanø 🙂

Efter at havde sluttet ringmærkningen fik jeg igen et krus varmt the at styrke mig på i Fyrboligen og stod lidt i læ ved byggepladsen og tjekkede Kattegat. Jeg fandt ikke meget blandt Ederfuglene, så 18 Toppede Skalleslugere er alt jeg vil nævne fra den obs.

Ringmærkning:
Gransanger  1
Fuglekonge  2
Træløber, Nordlig  1 – aflæst, mærket 11/10-2016
Topmejse  1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s