Lørdag d. 15 oktober 2016

Vejr: Vinden fik endnu et nyk opad i styrke og blæste med kuling styrke fra Ø hele dagen. Der var skydække fra 4/8 til 7/8, hvor en del af dækket var relativt tyndt, så solen kunne anes det meste af dagen som en sløret lyskilde. Temperatur fra 7 til 10 grader med en del chill-faktor i blæsten. God sigt og ingen nedbør.

En svær dag for ringmærkning i kulingen og selv nettene ved Ellekrattet var påvirket af vinden. Opgav helt at åbne net i Fyrhaverne og kunne kun åbne 5 net.
En enkelt mejse-flok fløj i først på morgenen, men ellers var der meget tyndt med fugle i net og fra kl 11 til jeg lukkede ned kl 13:30 fangede jeg kun én fugl.
Mejse flokken fik dagens total op på 23 mærkede og 3 aflæste, med 13 Nordlig Halemejse som dem, der talte mest.

dsc_0347

Med dagens kuling var der vind i nettene lige fra morgenstunden selv ved Ellekrattet og de blafrende net fangede ikke meget andet end blade. Foto: MJH

Michael Ancher kunne igen gøre det bedre i sit område med 69 mærkede og 8 aflæsninger, hvor der var et par af mine fugle imellem. Igen havde han mange Fuglekonger med 34 stk, men 6 Nordlig Træløber er også værd at nævne. Dagens overraskelse blandt ringmærkningen var dog, at han fangede en Stor Tornskade, så han fik brug for at finde et par handsker frem 🙂

img_2099

Stor Tornskade ringmærket af Michael Ancher ved Nordstjernevej. Foto: Marian & Michael Ancher

Med få fugle og kun net ved Ellekrattet i brug havde jeg tid mellem runderne til at gå rundt og luske. Jeg fandt godt nok ikke noget mere spændende end en sen Rødstjert, der holdt til ved ruinen af Grenens Badehotel ved starten af Sandormesporet. Den unge han var ringmærket med ring på venstre ben, så det er sandsynligvis en fugl jeg mærkede d. 6/10.
Tidligt på morgenen havde jeg en flok på 9 Stor Korsnæb, men selvom OS også kom forbi og tjekkede Grenen for småfugle, så kunne vi ikke støve mere op end 2 Skovsnepper.

dsc_2883

En sen ung han Rødstjert rastede ved starten af Sandormesporet. Med ring på venstre ben er det nok den fugl, jeg fangede i Fyrhaverne d. 06. oktober. Foto: MJH

Ude ved Nordstrand tog KnP en 3 timers havobs med fede highlights i form af først en Islom og en time senere en Hvidnæbbet Lom. Begge fugle trak øst tæt på kysten og er de første storlommer i Skagen dette efterår.
Ellers kan nævnes 2 indtrækkende Spurvehøge, 4 Havlit, 16 Fløjlsand, 4 Tejst og 221 Alk fra den obs.

EC var omkring Buttervej, hvor han i grøften havde 2 Enkeltbekkasin.

Jeg forsøgte efter ringmærkningen at tjekke Kattegats oprørske hav fra klitten ved Det Grå Fyr, men måtte ret hurtigt flytte ned i lavere højde og finde læ af en container ved fyrets byggepladsen. Der stod jeg godt og kunne nyde de sædvanlige Suler, havdykænder og alke-fugle.
Maleren Lene var igen på weekendarbejde inde i Fyrboligen og viste stor service, da hun havde set mig og kom ud med et dampende varmt krus the – lige hvad jeg trængte til på en dag ude i kuling!

Søndag fortsætter blæsten fra øst med lidt mindsket styrke, men samtidigt skulle der være regn hele morgenen, så det bliver nok ikke til meget med ringmærkning resten af weekenden.

Ringmærkning:
Gærdesmutte  1
Gransanger  1
Fuglekonge  3
Musvit  1 – aflæst, mærket 19/8-2016
Blåmejse  7 – deraf 2 aflæst, mærket 14/9 og 5/10-2016
Halemejse, Nordlig  13

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s