Torsdag d. 13 oktober 2016

Vejr: Copy paste – frisk vind fra Ø. Tørt, men overskyet og temperature fra 8 til 10 grader. Trods det grå vejr var luften klar med god sigt.

Da jeg gik ud for at åbne net virkede det til, at der var lidt fugle i Fyrhaverne og det lykkedes mig at finde 5 net jeg kunne åbne i det område trods vinden. Sammen med de 6 net ved Ellekrattet blev det derfor en dag, hvor jeg var tilbage til vandringen mellem Fyrhaverne og Ellekrattet.
Blev ved til kl 15:30 hvor jeg havde nået 72 mærkede og 7 aflæste fugle – jeg nærmer mig da endelig at kunne få en dag med +100!
Lidt af de samme arter som de foregående dage, men med markant flere Gærdesmutter. Både nye individer og en gammel kending mærket tilbage i april.
Fuglekonge var talrigeste art i nettene med 21 stk og Blåmejse kom på anden pladsen med 14 fugle.

dsc_0301

Dagens største overraskelse ved ringmærkningen var en lidt sen Rørsanger. En 1K fugl, hvilket bl.a. afsløres af den kolde mørk grå farve af iris. Foto: MJH

Undervejs på runderne kunne jeg følge lidt af de overflyvende fugle på trækforsøg, hvor der bl.a. var flere flokke af Lille Korsnæb. Glædeligt kom der også først 3 og dernæst 6 Stor Korsnæb flyvende lavt over Ellekrattet – de første jeg ser med sikkerhed dette efterår.
Totalt usikkert var til gengæld min obs af en mørk phyl, der i et sekund fløj ind midt i et krat af Rynket Rose i hjørnet af p-pladsen ved Ellekrattet. Det var godt nok i mørkt gråt lys og jeg nåede ikke at få kikkert på, så måske har det bare været en Gransanger, men mine tanker gik i retning af Brun Løvsanger. Kaldte op på walkien for at høre om nogen kunne komme og hjælpe mig, men der var ingen folk i området.
Fik dog ringet til JoK, der var flink og kørte ud og tjekkede stedet mens jeg gik en ny runde til nettene. Han forsøgte med afspilning af kald, men der var desværre ingen respons og sangeren blev ikke set igen, så vi har stadig en af de “dyre” sibiriske småfugle til gode i Skagen i år.

JoK kunne fortælle, at han tidligere på dagen havde haft 2 Bjerglærker ved Sønderstrand og 2 Stor Korsnæb rastende i Batteriskoven.
KnP sad ved Nordstrand i knap 2 morgentimer og havde bl.a. 186 Suler, 7 Bjergand, 6 Havlit, 58 Alk, 4 Tejst, 1 2K Kaspisk Måge og en Lapværling.
RoC kunne fra Grenen tælle 430 Skarv, 3 Bjerlærke, 1 Stor Tornskade, 2 Lapværling og 65 Rørspurve.

Efter afslutning af ringmærkningen brugte jeg igen 45 minutter på et eftermiddags tjek af  rastende fugle i Kattegats bølger ud for Det Grå Fyr.
Der var på ny over 400 Ederfugle, men knap så meget andet imellem i dag, hvor jeg kun fandt 2 Fløjlsand, 210 Sortand og 8 Lomvie.

Der skulle være uændrede vejrforhold fredag, så jeg vil igen forsøge med åbne net i Fyrhaverne og Ellekrattet, men chancen for at fange noget ekstraordinært stiger lidt, da Michael Ancher er tilbage og sætter net op i området overfor Nordstjernevej.
Det kan nævnes, at Fuglekongesangeren stadig var at finde nede ved Ålbæk strand, så hvem ved, der må da være sibs på Odden i disse dage.

Ringmærkning:
Gærdesmutte  12 – deraf 3 aflæst, mærket 14/4, 25/9 og 3/10
Rødhals  12 – deraf 4 aflæst, mærket 24/9, 2/10, 3/10 og 12/10
Vindrossel  1
Sangdrossel  2
Rørsanger  1
Munk  1
Gransanger  1
Fuglekonge  21
Træløber, nordlig  2
Musvit  1
Blåmejse  14
Halemejse, nordlig  9
Gråsisken, lille  2

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s