Onsdag d. 12 oktober 2016

Vejr: Igen igen – frisk vind fra Ø. Tørt, men overskyet og temperature fra 8 til 10 grader. Trods det grå vejr var luften klar med god sigt.

Vejrmæssigt lignede morgenen meget dagen i går, men det var meget mere stille med fugle og jeg måtte vente til over middag før der kom et boost af dagens total med en mejseflok i et net.
Inden da havde jeg gennem morgenen først besøg af KnP og siden JoK og Igor, der alle fandt mig ved Ellekrattet. Jeg havde igen kun de 6 net i det område åbne. Fyrhaverne havde ved flere besøg ingen fugle og er mere vindpåvirket end Ellekrattet nu hvor meget af løvet er blæst af træer og buske i den sidste uges hårde vind fra NØ.
Holdt de 6 net åbne fra lidt over 7 til 15:30 og nåede 48 mærkninger og 2 aflæste fugle.
Top 3 blev udgjort af 17 Nordlig Halemejse, 11 Fuglekonge og 8 Rødhals.

Der var undervejs en del drosler i luften med 225 Sjagger, 44 Vindrossel og 2 Misteldrossel overflyvende, men kun en Sangdrossel kom ned i et net.
Lidt siskner og finker holdt sig også oppe i luften og 2 Dompap havde “trompet” kaldet – måske fugle af østlig oprindelse?

En tur midt på dagen til Oliehuset efter en frisk flaske vand afslørede, at der lå en del havdykænder ud for Det Grå Fyr. Jeg brugte derfor en time efter lukning af net til at tjekke Kattegats bølger fra klitten bag Oliehuset.
Der var fint lys og klar sigt, så det var en fornøjelse at gennemgå de 430 rastende Ederfugle for andre fugle. Faktisk var der en god variation med 1 Gråstrubet Lappedykker, 85 Sortand, 12 Fløjlsand, 2 Havlit (han og hun), 18 Toppet Skallesluger, 3 Tejst og 5 Lomvie blandt de rastende fugle.
Ude over Revet var der 165 Suler efter et par dage med under 100.
Fik sluttet dagen i felten med at kigge ind til Fyrboligen, hvor maler Lene stadig var i gang med arbejdet og snart ser ud til at være færdig med døre og karme på 1. sal, hvor der også er ved at blive sat køkkensektioner op – det begynder at ligne et hus til beboelse!

Hjemme til aftensmaden kunne jeg åbne computeren og se, at RoC fra sit morgenbesøg på Grenen havde talt 74 Nordlig Halemejse og fundet 1 Lapværling.
Det var dog LaM der havde dagens flotteste fugl med efterårets første Fuglekongesanger – godt nok ikke i Skagen, men syd for ved stranden i Ålbæk, men da jeg i mit teleskop kan se derned fra obsposten ved Det Grå Fyr, syntes jeg lige den fugl skulle med på dagens blog.

Ringmærkning:
Gærdesmutte 3
Rødhals 8
Sangdrossel 1
Munk 1
Gransanger 1
Fuglekonge 11
Sortmejse 3
Blåmejse 5 – deraf 2 aflæst, mærket 9/9 og 4/10-2016
Halemejse, Nordlig 17

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s