Tirsdag d. 11 oktober 2016

Vejr: Gråvejrs dag, hvor det holdt tørt og vinden fortsatte med at være hård fra NØ fra morgenstunden. Vinden drejede dog lidt mod Ø og kom ned i frisk styrke i løbet af eftermiddagen. God sigt hele dagen og jævne temperature fra 7 til 10 grader.

Selvom der ikke var den store vejrforandring og jeg igen kun kunne bruge de 6 net ved Ellekrattet, så blev det alligevel en af de hidtil største fangstdage dette efterår.
Flere mejse flokke fløj i de to net, der står mest i læ og jeg oplevede med et par timers mellemrum, at der hang 15-16 fugle i et net.
I alt fik jeg mærket 64 fugle og aflæst 8 af tidligere mærkede fugle i området.
Nordlig Halemejse var talrig med 19 mærkede, skarpt efterfulgt af Fuglekonge med 17 og Blåmejse med 13 mærkede.
Blandt de aflæste var der en Musvit mærket tilbage d. 15. august, resten var fra september og oktober.

Igen havde jeg tid til at gå rundt ved Ellekrat og Sandormesporet mellem at jeg passede net. Mødte fra morgenstunden RoC, der kunne fortælle mig, at en ung Grønbenet Rørhøne som spænede tværs over Sandormesporet i går morges faktisk er en meget sjælden fugl på Grenen om efteråret og burde være nævnt på gårsdagens blog. Der mangler jeg altså stadig noget af lokalerfaringen for Skagen, da jeg ikke studsede over at se den art.

RoC fandt på sin morgen og formiddag  på Grenen 2 Enkeltbekkasin, 1 adult Sildemåge, 2 Bjerglærke, 81 Nordlig Halemejse, 1 Stor tornskade, 58 Lille Korsnæb og 2 Bjergirisk.
Selv havde jeg på mine runder en flok på 7 Sangsvaner og ved middagstid 17 Bramgæs, der fløj mod vest. Jeg kiggede en del under træerne i Ellekrattet efter hvide klatter og evt gylp, der kunne afsløre rastepladser for ugler, men fandt kun tegn på Ringduer, så uglerne lader stadig vente på sig i Skagen.

JPIP tjekkede Nordbyen og havde 6 Husrødstjert som det mest interessante.

Kan man regne med vejrudsigten, så holder den friske vind fra øst stand een hel uge frem og først næste onsdag ser de tud til, at der kommer et skifte med svagere vind fra syd.
Håber dog, at jeg inden da kan supplere fangsten ved Ellekratet med nogle enkelt net i Fyrhaverne, men det vil helt afhænge af de kommende daages vindforhold.

Ringmærkning:
Gærdesmutte 1,
Rødhals 2 – begge aflæst, mærket 3/10-2016
Vindrossel 1
Gransanger 3
Fuglekonge 18 – deraf én aflæst, mærket 3/10-2016
Træløber, Nordlig 2
Musvit 2 – deraf én aflæst, mærket 15/8-2016
Blåmejse 17 – deraf 4 aflæst, mærket 15/9, 16/9, 3/10 og 4/1o-2016
Halemejse, Nordlig 19
Grønsisken 2
Gråsisken, Stor 3
Gråsisken, Lille 2

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s