Lørdag d. 08 oktober 2016

Vejr: Overskyet og igen blæsende med hård vind fra NØ. Temperatur fra 7 til 11 grader.

Hvad der efterhånden virker som en evig blæst fra NØ gjorde det igen svært for mig, at få noget ud af ringmærkningen. På ny var det bare 5 net ved Ellekrattet, der stod nogenlunde i læ, som jeg kunne bruge og der manglede samtidig fugle i området. Fik kun fanget 4 fugle i de par timer jeg forsøgte.
Min bedste fugl i dag blev ikke fanget, men var en Skovsneppe, der fløj op fra skovbunden i Ellekrattet, da jeg gik en tur rundt for at se, om der dog ikke skulle være lidt fugle inde i læ.

Der var bare ikke mange fugle at finde i området ude på Grenen og det var for anden dag i træk Michael Ancher, der kunne melde om godt med fugle i sit område inde ved Nordstjernevej/Bøjlevej. Han fik ringmærket hele 99 stk i dag med bl.a. 64 Fuglekonge!

Midt på formiddagen startede Skagen Marathon og en masse løbere tog ruten ud af Grenen sporet og retur til Skagen forbi Det Grå Fyr.
Jeg var om aftenen med til at fejre min ekskollega Marie´s personlige rekord for en halvmarathon og havde en hyggelig aften i byen i Skagen med god mad i selskab af Tilst Løbeklub.
Så er det vist også slut med at gå i byen og spise for det rækker diæterne ikke til i længden 🙂

Det kan måske også snart være slut med at bruge det gamle Oliehus som udgangspunkt for ringmærkningen. Der skal laves p-plads på arealet lige omkring og starten til det anlæg er gået i gang med udtagning af mursten i hvert hjørne af Oliehusset, hvor der skal indlægges noget strøm til p-automater.
Når de større maskiner skal i gang med selve p-pladsen, kan det godt være, at jeg må trække væk fra området, men der går nok nogle dage endnu.

dsc_0164

Det gamle Oliehus har fået hugget nogle sten ud af murene i hvert hjørne under taget. Spørgsmålet er, om jeg stadig får lov til at have huset som udgangspunkt for ringmærkningen, når der snart kommer maskiner og bearbejder arealerne lige omkring huset for anlæg af p-pladsen. Foto: MJH

De nærmeste dage ser ret håbløse ud for ringmærkning. Både søndag og mandag er der varslet nedbør sammen med fortsat blæst fra NØ. Søndag med vindstød af kuling styrke og det kan være det meste af min tid skal gå hjemme med indtastning af data.

Ringmærkning:
Rødhals 1 – aflæst, mærket 3/10-2016
Gransanger 1
Fuglekonge 1
Blåmejse 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s