Fredag d. 07 oktober 2016

Vejr: Fortsat hård vind fra NØ og temperatur mellem 7 og 11 grader. Lidt flere skyer i løbet af dagen end torsdag, men stadig masser af sol og klart vejr.

Det er altså en hård kamp mod den NØ vind og jeg gav op allerede kl 10, efter at havde mærket 11 fugle i de få net, der kunne bruges.
Igen domineret af Fuglekonge med 8 stk, men en enkelt Træløber af den nordlige race var en lille variation i forhold til arterne det seneste stykke tid.

dsc_0162

Nr 2 Træløber jeg har ringmærket i dette efterår blev fanget ved Ellekrattet. Det eneste sted hvor jeg har net, der står godt i læ for den vedvarende hårde nordøsten vind. Foto: MJH

Efter at jeg havde opgivet Fyrhaverne og Ellekratet besøgte jeg Michael Ancher, der havde anderledes gang i fuglene i sit området. Det blev et par rigtig hyggelige timer ved det første besøg, hvor jeg ser hans ringmærkning. Nåede både at være med på et par gode runder med Fuglekonger og dele en ægte Michael Ancher øl fra Skagen Bryghus i sol på hans terrassen til frokost.
Tak for fin fremvisning af området og godt værtskab!
Det blev en dag, hvor Michael nåede at fange 91 fugle, hvor over halvdelen – 57 – var Fuglekonger. Dertil en god blanding af diverse mejser og lidt finker, samt 2 Træløbere og 3 Gransanger.
Imponerende, at der kan være så mange fugle så kort afstand fra tomme Fyrhaver!

På Grenen kæmpede RoC også mod vinden , men fik noteret en Sangsvane, 7 Kortnæbbet Gås, 3 Enkeltbekkasin, 1 Bjergvipstjert og efterårets første af både Mosehornugle og Bjergirisk.

Om eftermiddagen tog jeg bilen og kørte en tur mod syd, da jeg til aften var inviteret til middag og biograftur i Ålborg.
Jeg taber vist ikke meget fangstmæssigt i, at startet lidt sent lørdag morgen, da vejret vil være uændret med hård vind fra NØ.
Det ser ikke lovende ud for weekendens fangst, hvor vinden søndag får følgeskab af nedbør.

Ringmærkning:
Rødhals 2
Fuglekong 8
Træløber, nordlig 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s