Onsdag d. 05 oktober 2016

Vejr: Kølig morgen med 7 grader og hård vind fra NØ. Blæsten forsatte hele døgnet, mens 3/8 skydække først på dagen blev til helt klar himmel i løbet af eftermiddagen. Temperaturen nåede kun op på 12 grader i den klare luft.

Allerede på turen ud til fyret i strid modvind fornemmede jeg, at det ville blive en svær dag for ringmærkning. I den hårde vind var det igen begrænset, hvilke net jeg kunne åbne og jeg sluttede allerede inden kl 11, da fuglene også udeblev fra området.
Det blev således kun  til 14 mærkede og 5 aflæsninger i dag.
Fuglekonge stod for de fleste fangster med 7 mærkede og en aflæst.

dsc_0134

En enkelt ung han Rødstjert blev det til i dagens blæst. De fleste af de trækfugle, der overvintre syd for Sahara, er nu ude af landet, men enkelte sene individer kan stadig dukke op på vores breddegrader. Foto: MJH

Tog hjem og spiste frokost, inden jeg forsøgte med en eftermiddagstur syd for byen i Skagen Klitplantage. Der kunne jeg i det mindste finde lidt læ for blæsten, men fugle var der ikke mange af. Lidt drosler og et par flokke af Lille Korsnæb blev det til, men ingen sjældenheder blev støvet op.

Fra morgenen af var RoC og 4 andre ude på Grenen, men de kunne heller ikke melde om det helt store i nordøsten vinden. En Duehøg, 1 Enkeltbekkasin, 45 Sandløber, 1 Stor Tornskade og 5 Lapværlinge er alt jeg vil nævne derfra.
LaM forsøgte sig ved Højen Fyr, hvor der bl.a. rastede en Bjergvipstjert og 25 Stillits, mens 2 Husrødstjert opholdt sig ved Buttervejen.

Det ser desværre ud til at fortsætte med den stride vind fra NØ i en uges tid, og der skal kæmpes for at finde nævneværdige fugle i de kommende dage.
Det ser i øvrigt ud til, at den svenske Sortbrynede Albatros er fløjet ud af Kattegat igen uden at blive set fra Skagen, da en tilsvarende immature fugl i dag blev fotograferet ud for East Yorkshire ved den engelske nordsøkyst.

Ringmærkning:
Gærdesmutte 2
Rødhals 3 – alle aflæst, 2 stk mærket 2/10 og en 3/10-2016
Rødstjert 1
Munk 1
Gransanger 1
Fuglekonge 8 – deraf én aflæst, mærket 3/10-2016
Musvit 1
Blåmejse 2 – deraf én aflæst, mærket 1/10-2016

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s