Tirsdag d. 04 oktober 2016

Vejr: Højtryk med blå himmel og sol, hvor der først sidt på dagen viste sig lidt skyer. Vinden startede jævn fra ØNØ i morgenstunden og steg i løbet af formiddagen til frisk styrke fra Ø. Temperatur fra 9 til 14 grader og igen rigtig god sigt med klar luft.

Flot morgen, hvor jeg efter at havde åbnet alle net tog 10 minutters pause ved Kattegat i håb om, at solopgangen i det skyfrie vejr ville viste det grønne glimt.
Det rigtige grønne glimt blev det ikke til, men der var en lidt grøntonet lysrefleks lige før solopgang.

Straks derefter gik jeg ud på den første netrunde og de næste timer så meget lovende ud med 40 fangster. Fra kl 10 friskede vinden desværre op og generede nettene, samtidigt med, at tilflyvningen af fugle stoppede.
Frem til jeg havde alt lukket igen kl 14 var der ikke mange fangster og jeg endte på en total af 38 mærkede og 11 aflæsninger.
Det var en stor Gærdesmutte dag med 14 stk, hvilket var samme antal som dagens mærkede Fuglekonger.

ALJ kom forbi og var stadig så glad for oplevelsen med den Hvidbrynede Løvsanger den anden dag, at hun havde medbragt et rundstykke – tak for det!

Ude fra Grenen var RoC og 7 andre igang med at støve fugle op i det flotte vejr, men højtyrk med østlige vindretninger giver ikke de største antal i Skagen om efteråret.
Mest bemærkelsesværdigt i dag var en Enkeltbekkasin, 2 Stor Tornskade og 67 Stillits.
EC prøvede sidst på eftermiddagen og havde en Sortgrå Ryle og 28 Sandløbere. Sulerne var næste væk i dag, med kun 60 stk og blandt mågerne var der kun 1 Sildemåge tilbage. Svartbag er der stadig en del af og EC talte 115 rastende på stranden.

Selv kørte jeg sidst på dagen lidt sydpå og kunne inden solnedgang tjekke Blæsbjerg og Måstrup Hede for rastende Høgeugler – negativt! – inden mine venner Jens og Charlotte gav aftensmaden langt ude på landet. Altså en god dag for ringmærkerens budget med både morgenbrød og aftensmad serveret 🙂

Der sker nok ikke den store forandring blandt trækket af fugle det næste døgn, hvor højtrykket fortsætter og vinden stadig vil være frisk fra NØ.

Ringmærkning:
Gærdesmutte 14 – deraf 2 aflæst, mærket 25/9 og 3/10-2016
Rødhals 5 – deraf 4 aflæst, mærket 3 stk 2/10 og én 3/10-2016
Sangdrossel 1
Munk 2 – deraf én aflæst, mærket 2/10-2016
Gransanger 2
Fuglekonge 14
Musvit 2 – deraf én aflæst, mærket 22/8-2016
Blåmejse 8 – deraf 3 aflæst, mærket 16/9, 23/9 og 1/10-2016

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s