Mandag d. 03. oktober 2016

Vejr: En blå himmel uden skyer dagen lang! Vinden startede med at være hård fra NØ og tog først lidt af om eftermiddagen til frisk vind fra ØNØ. Temperaturen efter en klar nat nede på 10 grader og trods den megen sol steg den kun til 14 grader midt på dagen. Klar luft med rigtig god sigt.

Jeg brugte et par nattetimer ude under stjernerne, hvor fraværet af månen gjorde det muligt at nyde fjerne galakser, gaståger og stjernehobe i teleskopet. Jeg kan tidsnok komme hjem til Århus området, hvor lysforureningen ikke tillader den slags fornøjelser.
Natteshowet kastede også lidt fugl af sig, med flere kald af trækkende Sang- og Vindrosler oppe fra den mørke himmel.
Oktober er drossel tid og der var da også 30 overflyvende Vindrosler ved Ellekrattet, da jeg mellem kl 7 og 7:30 gik rundt og åbnede net.
Den hårde vind fra NØ gjorde det svært for ringmærkningen og jeg kunne kun bruge 14 af de 21 netpositioner jeg har. Resten var alt for vindpåvirkede til at blive åbnet.

Det gav en dag med 22 mærkede og 6 aflæste fugle. I dag var Fuglekongerne tilbage i området og blev talrigeste art i nettene med 9 stk mærket.
Blandt aflæsningerne var der en Musvit, der blev mærket for en måned siden, resten var fugle fra de seneste 14 dage.

De sjældneste gæster i dag blev et eftermiddagsbesøg af DOF´s direktør Sigrid Andersen og chefen for DOF naturafdelingen Mark Desholm. De havde været til møde i Skagen om fuglestationen og kom ud og nød en ringmærkningsrunde i det flotte vejr – et godt valg til en dag væk fra hovedstaden, da regnen åbenbart stod ned over Fuglenes Hus på Vesterbro.
Jeg fik vist Sigrid et par fugle i hånden og det blev i øvrigt til god snak om fremtidsplanerne for fuglestationen og ringmærkningen.

Dagen igennem havde jeg nogle korte kig ud over Kattegat, men bortset fra lidt alkefugle – bl.a. en enkelt Tejst, var der ikke de store tegn på træk af havfugle.
Den samme melding var der fra folkene ude fra Verdens Ende og Grenen, hvor der kun blev noteret 1 Almindelig Kjove, 2 Storkjove og en enkelt Fjordterne.
Blandt småfuglene var der en Ringdrossel, en Stor Tornskade og en Laplandsværling.

JPIP var en tur gennem Skagen Klitplantage, hvor han i dag havde 33 Skovskader, men stadig ingen Høgeugle. Den art er ellers ikke urealistisk at finde i en Nordjysk klitplantage i disse dage. Efter mange af dem gennem et stykke tid er registreret i det sydligste Norge og ned gennem Sverige, er der nu fund fra både Vestjylland og Grib Skov, så ud og trav ture gennem plantagerne i de næste dages højtryksvejr!

Ringmærkning:
Gærdesmutte 3
Rødhals 7 – deraf 2 aflæst, mærket 20+21/9-2016
Vindrossel 1
Gransanger 1
Fuglekonge 9
Musvit 2 – deraf én aflæst, mærket 3/9-2016
Blåmejse 5 – deraf 3 aflæst, mærket 15+23/9 og 1/10-2016

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s