Søndag d. 02. oktober 2016

Vejr: Udbredt regn i morgentimerne indtil kl 9, hvorefter det klarede op og holdt tørt resten af dagen. Efter opklaringen et skydække på 3/8, så solen fik igen god plads. Vinden var frisk fra NØ og temperaturen fra 11 til 16 grader. God sigt.

På grund af regnen tog jeg først ud til Det Grå Fyr kl 8 og ventede til kl 9 med at åbne net. Mange net blev generet af den friske vind fra NØ  og det var en reduceret omgang ringmærkning i dag, selvom jeg holdt net åbne i Fyrhaverne frem til kl 16.
Det blev til 13 mærkede og 1 aflæsning, så absolut ingen stor dag.

Selvom fangsten ikke blev stor, så kunne dagen alligevel byde på en række fine fugle. Da jeg havde åbnet net og var på vej retur mod Fyret kl 9:20 hørte jeg i træerne tæt ved Fyrvej en Hvidbrynet Løvsanger. Meldte den straks ud over walkien og lige som jeg så den flytte sig gennem træerne i Fyrhaven dukkede JoK op. Han fik også set og hørt fuglen, der bevægede sig gennem buskene i retning mod Fyrvej og derefter forsvandt. Vi troede den muligvis tog turen over til haven ved fyret, men kunne ikke finde den igen.
Samtidig lød meldingen fra Grenen om en Sodfarvet Skråpe som vi prøvede at spotte fra klitten ved Det Grå Fyr. Det lykkedes ikke, men et par af dagens Storkjover kunne vi da se passerede over revet.
JoK cyklede videre ud til Grenen, mens jeg tog mig af en netrunde. Retur fra den hørte jeg den Hvidbrynede, der på ny var væk igen lige så hurtigt som første gang.

ALJ dukkede nu op med et stærkt håb om at opleve den fugl og hun kom med rundt på 3 netrunder gennem de næste 2 timer. Tredje gang var så lykkens gang, da der hang en Hvidbrynet Løvsanger i et net i den midterste del af Fyrhaverne kl 11.45.
Om det er samme fugl som ved 9-tiden, eller der har været 2 igennem haverne kan jeg ikke vide, men der var mindst en fugl mere i Skagen i dag, da familien Mortensen så og hørte en i Batteriskoven omkring kl 10.

dsc_0103

Dagens nydelse for både ringmærkeren og ALJ var efteråret 2. ringmærkede Hvidbrynede Løvsanger i Fyrhaverne. Foto: MJH

Midt på dagen fik jeg yderligere besøg af 2 par, der havde været omkring og set ringmærkning under forårets Fuglefestival. Det er rart, at folk syntes at mit arbejde er spændende at følge og vælger at komme forbi igen – selvom de desværre ikke nåede at se en fugl i hånden denne gang.
EC kigge forbi kl 15, da han var på vej hjem fra dagens obs på Grenen. Det var et tidspunkt, hvor jeg sad i klitten ved fyret og tjekkede Kattegat. En fast rutine for mig hele eftermiddagen, hvor jeg kunne bruge 15 minutters pause i netrunderne pr time til at nyde de mange Suler, Storkjover og Alke-fugle der trak ud af Kattegat.
Der havde ikke været jagt fra morgenstunden, så 425 Ederfugle rastede igen på vandet ud for fyret. En ny Rødstrubet Lom i forhold til i går, brugte eftermiddagen på at fouragerer i bugtene mellem kystsikringen helt ind til strandkanten, så både EC og jeg fandt kamera frem.

dsc_2732

Søndagens Rødstrubede Lom ved Det Grå Fyr var en anden en lørdagens, da dagens fugl ikke var kommet så langt i fældningen mod vinterdragt og havde mere udbredt rødt tilbage på struben. Foto: MJH

Det var jo søndag og godt vejr efter morgenens regn, så mange var ude på Grenen og kigge. Bl.a. RoC, JoK, EC, OS og MCh og de havde igen en fin dag med både havfugle og småfugle.
Der blev bl.a. set 4 Sodfarvede Skråper, 500 Suler, 5 Almindelige Kjove, 40 Storkjove – hvoraf en rastende på stranden var ringmærket, 116 Lomvie, 196 Alk og efterårets første Lunde.
En ubestemt Odins/Thorshøne rastede kortvarigt ved Grenen om morgenen, mens OS senere på dagen fik set en Sortgrå Ryle.
Af småfugle kan nævnes 200 Ringduer, 1 Huldue, 3 Ringdrossel, 67 Misteldrossel, 1 Stor Tornskade, 764 Kvækerfinke, 15 Stillits, 1 Kernebider, 50 Rørspurv, 8 Laplandsværling og efterårets første Snespurv.

Inde over Skagen by havde JPIP 45 Skovskader overflyvende, mens Michael Anker begrænsede sin ringmærkning til 20 fugle i dag med 4 Rødhals, 6 Fuglekonge og 5 Musvit som de højeste antal.
Lidt sjovt at han havde Fuglekonger, da jeg ikke så en eneste i Fyrhaverne i dag og der er kun ca. 2 km mellem vores fangstområder.

Ringmærkning:
Rødhals 8 – deraf én aflæst, mærket 24/9-2016
Rødstjert 2
Munk 1
Gransanger 2
Hvidbrynet Løvsanger 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s