Fredag d. 30. september 2016

Vejr: Det var igen en blæsende dag skønt vinden tog en smule af fra hård til frisk vind fra V. Med blæsten var der konstant vekslen af hurtigt drivende skyer med en del sol og kortvarige regnbyger, hvoraf enkelte var med kraftig nedbør. Temperaturen var faldet lidt til mellem 11 og 14 grader. Sigten rigtig god bortset fra de korte perioder med nedbør.

Den sidste dag i september blev en af de store for Skagen Fuglestation!
Efter en måned med udvælgelse og ansættelsessamtaler kunne DOF i dag præsentere den kommende Naturvejleder og leder af Skagen Fuglestation.
Simon Sigaard Christiansen er blevet ansat med start pr. 1. november 2016.
Stort tillykke til Simon og et godt valg for DOF, der får en naturvejleder med både pædagogisk erfaring som uddannet lære, erfaring som leder af en af Skandinaviens helt store fuglestationer – Ottenby på Øland – og ikke mindst en yderst kompetent ringmærker.

Jeg kan blot håbe, at jeg får muligheden for i kommende sæsoner at være ringmærker under Simon´s vinger!

14469458_10154443415698700_6831874898768526213_n

Et stort tillykke og velkommen til Simon Sigaard Christiansen, der starter som Skagens Fuglestations naturvejleder pr. 1. november 2016. Simon vil få en del at se til gennem vintermånederne med indretning af fuglestationen, forberedelser af formidlingen og de kommende års ringmærkningsprogram inden Skagen Fuglestation åbnes for publikum i foråret 2017. Foto kilde: DOF v. Mark Desholm

Fra felten blev det pga blæsten endnu en dag uden åbne net.
Jeg startede morgenen med en time i yderste klit på Grenen, inden jeg flyttede op til RoC på Verdens Ende. Der var jeg en time, inden jeg forsøgte med et tjek af Nordstrand og klitrækken. Tog tidligt hjem lige før middag og fik købt ind til at klare weekenden, inden jeg om eftermiddagen faldt i søvn på sofaen.
Jeg havde været ude flere gange i løbet af natten i håb om at se nordlys i hullerne mellem de hurtigt drivende skyer, så trætheden meldte sig lidt for hurtigt som dagen skred frem..

Eftermiddagssøvnen kostede mig en række havfugle, da RoC og EC var tilbage på Verdens Ende og tog et par timers sene eftermiddags obs. RoC var således på plads fra 7 til 12 og igen fra 15 til 19 og kunne sammen med EC leverer en række flotte tal for trækket af havfugle fra kattegat og mod NV.
Samlet gennem dagen blev det bl.a. til efterårets første Sodfarvede Skråpe, 86 Mallemuk, 4489 Sule, 99 Storkjove, 4 Lille Kjove, 4 Almindelig Kjove, 1 Dværgmåge, 591 Ride, 2 Splitterne, 2 Fjord-, 3 Hav- og 6 Hav/Fjord-terne, 108 Lomvie, 4 Alk, efterårets første Havlit, 1 Dværgfalk og 1 Vandrefalk.
Antallet af Suler og Storkjove er imponerende og blandt top 10 tal for Skagen gennem tiderne!

Kun en lille del af dette var jeg med på i morgentimerne, hvor trækket af Storkjove fx først kom i gang efter kl 9. Den ene af morgenens Almindelig KJove tog ude over havet en indtrækkende småfugl efter en forrygende jagt i luften.

Af andre fugle kan nævnes 560 rastende Ederfugl, 4 Strandhjejle, 28 Sandløber, 30 Almindelig Ryle, 5 Islandsk Ryle.

Trods blæsten havde Michael Anker gang i sin ringmærkning og nåede flot op på 37 mærkede fugle. Bl.a. 2 Spurvehøge, 8 Gransanger som dagens almindeligste art og en Løvsanger, der er ved at være en sen fugl.

Weekenden vil sikkert byde på flere havfugle, der kommer ud af Kattegat, men spørgsmålet er, hvor mange der vil komme tæt nok på land til at blive set fra Grenen.
Det skal andre nok tage sig af, mens jeg vil være tilbage med åbne net for ringmærkning efter 3 døgns pause!

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s