Onsdag d. 21. september 2016

Vejr: Overskyet morgen, men lidt mere spredte skyer i løbet af eftermiddagen, så solen dukkede også op i dag. Vinden var jævn fra SSØ til S indtil sidst på dagen, hvor det næsten blev vindstille og den svage brise kom fra SV. Temperatur fra 15 til 19 grader og god sigt.

En morgenstund med relativ svag vind, skyer og lidt fugt i luften skulle i min teoribog være god for ringmærkning. Desværre passede den teori ikke, da der slet ikke var det flow af fugle gennem området som de foregående dage.
Skønt jeg havde alle net åbne fik jeg kun mærket 23 og aflæst 7. Rødhals var dagens art med 10 af de mærkede og 5 af aflæsningerne.

Manglede jeg fugle, så havde jeg til gengæld flere mennesker på besøg. Først dukke min vært Bo op sammen med KnP. De kom med på en runde, så Bo fik set, hvad hans logerende egentlig går og laver. Det blev heldigvis til lidt fugle på den runde, men med dagens lave antal havde jeg tid til at nyde den onsdagsnegl, som KnP serverede da vi kom retur til Oliehuset. Så var jeg ladet op til endnu en ringmærkningsrunde, mens KnP fortalte Bo om projektet med Fyret og Trækfuglecenteret.

img_4531

Skagen Fuglestations husvært gennem flere sæsoner – Bo Rye Rasmussen – var i dag på besøg hos ringmærkeren. Han fik set hvordan ringmærkningen fungerer i fyrhaverne og nyder synet af en af morgenens rødhalse. Foto: KnP.

Ved start af næste runde, sagde jeg farvel til Bo og KnP, men samtidig dukkede LaM op. Jeg måtte jo fortælle, at der ikke var meget i mine net denne dag og LaM valgte fornuftigt nok, at gå ud til Grenen og tjekke det område.
Han fandt da også dagens bedste fugl med en rastende Rødstrubet Piber ved den udtørrede Strandengssø – måske samme fugl for anden dag i træk?
Ellers var der ikke det store at berette om denne dag, hvor jeg valgte at lukke net kl 13, da der kun var genfangst af fugle, som jeg allerede havde haft fat i.

Senere på dagen fik jeg besøg at min gamle veninde Dorthe. Hun er et par døgn på arbejde i det nordjyske og benyttede chancen til at besøge mig. Vi tog en aftentur rundt, så hun lige fik set mit arbejdsområde og derefter til Nordstrand, hvor der var fin kulør på solnedgangen, mens flere Vandrikse gav lyd fra sig i Reservatet og ved Skarvesøen.

Forhåbentlig byder torsdag på lidt flere fugleoplevelser ved Danmarks top, selvom vejret skulle komme fra samme skuffe som i dag.

Ringmærkning:
Gærdesmutte 3
Rødhals 15 – deraf 5 aflæst, 2 mærket 16/9 og 3 20/9-2016
Rødstjert 1 – aflæst, mærket 16/9-2016
Munk 4
Havesanger 1 – aflæst, mærket 20/9-2016
Gransanger 3
Fuglekonge 3

Blog v. MJH

En tanke om "Onsdag d. 21. september 2016"

  1. Fed oplevelse, Jenrich…. – dit “kontor” viste sig fra sin bedste side og med godt selskab og spændende info, blev det, som altid et dejligt og informativt besøg…. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s