Tirsdag d. 13. september 2016

Vejr: Vekselende skydække gennem hele dagen fra 0/8 til 6/8, men med masser af plads til solen. Vinden holdt sig i SØ og varierede fra svag til jævn styrke. Temperatur fra nattens 17 grader til et max. på 21 grader. Sigten god, men med høj luftfugtighed lå der lidt dis i horisonten.

Uret er stadig sat på sommertid og jeg skal love for, at vejret også byder på sommer her, hvor vi nærmer os midten af september.
Jeg kunne gå rundt i t-shirt og åbne net før solopgang og alligevel have det lunt.
Igen nåede jeg lige at hilse på KnP ved Fyrvej efter at have åbnet net, men ellers gik jeg i dag alene rundt til  nettene, indtil jeg lukkede ned mellem 13 og 13:30. Dog fik jeg undervejs en opringning fra Jacob Funder, der lige ville høre hvordan det gik og i øvrigt ville rykke de relevante personer for at få ryddet området med Rynket Rose i Fyrhaverne.

Det gik stille og roligt med dagens fangster, hvor jeg lige kunne presse den op på 18 mærkede og 2 aflæsninger. Blandt de sidste var der en gammel han Musvit, som Michael Anker har mærket på sin lokalitet ved Batterivej. Den er ikke mærket i år, så jeg er lidt spændt på, hvor  gammel den egentlig er.
Der var ikke helt det samme træk af småfugle over Fyrhaverne som i går og jeg kunne ikke støve nogle overraskelser op på mine runder.

Ude ved Grenen lød det også til, at være en relativ stille dag uden meldinger på walkien.
Sulerne var der dog stadig mange af med ca. 500 rastende ved Revet, mens dagens kjover blot blev en enkelt Storkjove.
Med det varme vejr fra syd er det lidt skuffende, at rovfuglene ikke rigtig dukker op ved Skagen. Der blev blot set arter som Musvåge, Rørhøg, Spurvehøg, Tårnfalk og  Dværgfalk  og alle i begrænset antal.
Af småfugle noteres 283 Sortmejser ved Grenen gennem morgen og formiddagen, mens EC på en eftermiddagstur til Nedermosen havde 280 Landsvale, 80 Engpiber og 1 Mursejler.

dsc_1093

Sortmejserne er talrige rundt omkring Skagen i disse dage. Enkelte af dem, som jeg mærker, bliver lidt ophidset over håndteringen og rejser fjerene. De fleste ser i øvrigt ud til at have det godt med fine fedtdepoter og god muskelmasse, så de virker ikke presset af, at være endt i Skagen i større tal. Foto: MJH

Ringmærkning:
Jernspurv 1
Rødhals 2
Rødstjert 3
Stenpikker 1
Munk 1
Tornsanger 1
Gransanger 4
Grå Fluesnapper 1
Broget Fluesnapper 1
Musvit 3 – deraf  2 aflæst, én fra 5/9-2016 og én af Michael Ankers fra før 2016.
Sortmejse 2

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s