Fredag d. 09. september 2016

Vejr: En lun og diset morgen dog med mere vind end i går. Vinden startede svag fra SV, men kom hurtigt op i jævn styrke fra V. Midt på dagen endda med vindstød af frisk styrke, inden den til aften igen løjede af. Lavthængende skyer dækkede himlen fra morgenstunden, men blev efterhånden afløst af opklaring fra kl 9. Eftermiddagen var igen uden en sky på himlen og solen bragte temperaturen op på 20 grader efter nattens 16 grader. Stadig høj luftfugtighed og sigten præget af dis fra morgenstunden og meget lufturo midt på dagen, hvor det ellers var klaret helt op.

For ringmærkningen var der lidt mere vind i nettene end i går og jeg måtte lukke et enkelt net fra kl 9, da vinden stod ind i det og grene bag nettet greb fat i det.
Igen var det en meget stille dag i både Fyrhaverne og Ellekrattet med kun 10 mærkninger og 1 aflæsning.
Det startede ellers med sæsonens første fangst af Sangdrossel, men der var langt mellem de næste fugle. Dagens bedste fangst blev aflæsningen af en Sortmejse som Michael Anker mærkede ved Batterivej den 03. september.
Med de mængder af Sortmejser, der er i disse uger, så må det individ føle sig lidt uheldig at flyve i net to forskellige steder i løbet af en uge. For os andre, så give det til gengæld lidt viden om, at i hvert fald nogle af mejserne bliver i området i noget tid og det ikke alle er nye fugle hver dag.
Michael Anker har i øvrigt også gang i ringmærkningen i sit område ved Batterivej denne weekend og gjorde det noget bedre end jeg i dag. Han fangede 34 fugle, hvor Gransanger med 8 stk var talrigeste art.

dsc_1067

En Blåmejse blev dagens kulørte fugl i et net ved Ellekrattet. En enkelt Blåmejse er til at klare, men kommer de i større antal senere på sæsonen kan jeg godt ende med ømme fingre. Så foretrækker jeg de Sortmejser, der er i området i disse uger. De er lettere at håndtere end Blåmejser og har slet ikke samme styrke i deres bid. Foto: MJH

På traveturene rundt til nettene var det området ved Åkandevej, der havde mest at byde på blandt fugle med en flok på 7 Agerhøns tidlig morgen og 10 Stenpikkere midt på dagen.
Da det blev varmt midt på formiddagen kom der i øvrigt rigtig gang i Hugorme og de 9 stykker, som jeg forstyrrede på min vej rundt, er lidt flere, end jeg plejer at se. De var fordelt med 4 stk i området ved Ellekrattet, 2 i Fyrhaverne og 3 i hede arealet jeg krydser.
I de korte pauser med kig ud over Kattegat, så jeg igen en rastende Sortstrubet Lom og en ung Tejst, mens der var lidt træk af Lille Kobbersneppe og Landsvaler over havet.
Sulerne var tilbage ude over Revet og fra Grenen leverede RoC og KnP igen en række tal fra morgen/formiddagen.
Det blev bl.a. til Gråstrubet Lappedykker, 410 Sule, 860 Sortand, 2 Storkjove, 2 Almindelig Kjove, 3 Alk og 2 Tejst.
Blandt de 1250 rastende Sølvmåger blev der fundet en 2K Kaspisk Måge og en 2K Gråmåge, mens rovfugle inde over Grenen var begrænset til Duehøgen, Dværgfalk og 3 Tårnfalke.

Weekenden byder nok på lidt fra samme skuffe, da det varme vejr ser ud til at fortsætte.
Jeg er blevet overrasket over, at skulle trave rundt i en sauna i september og må erkende, at jeg har pakket det forkerte tøj, da jeg tog fra Århus i starten af august og troede, at jeg skulle bruge en efterårssæson med kolde morgener i Skagen.
Eftermiddagen stod derfor på vask af gennemsvedte t-shirts, så jeg er klar til endnu en “sommer uge”.

Ringmærkning:
Skovpiber 1
Rødhals 1
Sangdrossel 1
Gransanger 1
Løvsanger 1
Grå Fluesnapper 1
Sortmejse 4 – deraf én aflæst, mærket ved Batterivej 3/9-2016
Blåmejse 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s