Lørdag d. 03. september 2016

Vejr: Fra en overskyet morgen med kun enkelte solstrejf klarede det op i løbet af formiddagen op og endte med en skyfri eftermiddagshimmel. Morgenen havde en enkelt ganske kort regnbyge og lige før middag kom endnu en byge forbi uden at give meget vand fra sig. Vinden startede med at være jævn fra VNV. Den holdt retningen, men steg i styrke til frisk vind fra sidst på formiddagen. Temperatur fra en lun morgen med 15 grader til 17 grader. Sigten god med lidt dis i horisonten i dagens første timer.

Ringmærkningen gik igen meget trægt. Jeg måtte hurtigt lukke det nordligste net i Fyrhaverne, da vinden fik det til at gribe fat i grenene bag det, men selv med de øvrige 200 netmeter i gang fangede jeg kun 6 fugle, inden jeg lukkede lige før middag.
Til gengæld kunne jeg mærke, at det var weekend og havde flere folk på besøg.
Først dukkede EC og JoK op. De gik en tur gennem Fyrhaverne og fandt kun én fugl, så jeg kan lettet konstatere, at det ikke bare er mig, der er blevet døv og blind på mine gamle dage og ikke kan finde fuglene i området.
Senere kom ALJ forbi Oliehuset inden hun gik videre på en strandtur rundt om Grenen. Mens jeg lukkede net i regnbygen lige før middag, var det så Lars Smith og kone, der kom forbi og så på, hvor langt det er kommet med Skagen Fuglestation. Lars har erfaring fra både Nordvestjysk Ringmærkningsgruppe og Lista Fuglestation i Norge, så det blev en god snak om fremtiden for projektet med Skagen Fuglestation.

DSC_0996

Kalenderen siger, at vi nu har gang i den første efterårs måned og en ung Jernspurv som denne er blot en af de første, der vil komme forbi det næste stykke tid. Foto: MJH

Ellers forsøgte jeg, på mine korte pauser mellem de forgæves traveture til nettene, at obse lidt fra klitten ved Det Grå Fyr. Der rastede stadig en Sortstrubet Lom og enkelte Lomvier blandt den faste gruppe på knap 100 Edderfugle, men det lykkedes mig ikke at spotte nogle af de kjover, som jeg havde håbet på.
Ved høfterne rastede 2 Skærpibere og på stranden rendte et par Sandløbere rundt foran en lille gruppe rastende måger. Det lykkedes at finde en enkelt farvemærket Sølvmåge – en fugl mærket som unge i juni 2013 ved Mandal, Vest-Agder, Norge og sidst set på Hirtshals Havn den 2/8-2016.
Blandt de aflæste måger i Skagen er der en hel del fra det område af Norge og vi ser jævnligt udskiftning af fugle mellem Skagen og Hirtshals, hvilket nok ikke er den store overraskelse.

Flotteste fugl jeg så i dag var en han Husrødstjert ved Åkandevej, men en ung Rørhøg i frisk dragt kom også tæt på over klitheden og var et fint syn.
Ude på Grenen var flere folk i gang gennem morgenen og formiddagen, så RoC og KnP var ikke ene om at kigge på fugle denne lørdag.
Det var over havet det meste skete med 27 Mallemuk, 2 Gråstrubede Lappedykker, 285 Sule, 3 Storkjove, 2 Almindelig Kjove, 8 Lille Kjove og hele 128 Lomvie.
Det er en del år siden, at der i Skagen er set så stort et tal for Lille Kjove på en dag!
Bortset fra de fouragerende Suler over revet, så var de fleste af ovennævnte fugle trækkende mod NV et stykke ude.
Blandt mågerne på stranden ved Grenen blev der fundet 5 1K Dværgmåge og 55 Ride, mens der blandt trækket af småfugle mest blev noteret de Sortmejser, der i disse dage optræder med over 100 hver dag.

Ringmærkning:
Jernspurv 1
Rødhals 1 – aflæst, mærket 31/8-2016
Tornsanger 1
Løvsanger 1
Musvit 1
Sortmejse 1

Blog v. MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s