Tirsdag d. 30. august 2016

Vejr: Frisk vind hele dagen. Først fra NV senere fra V. Med vinden var der relativt hurtig udskiftning af skyerne over Skagen, så skydækket var meget vekslende. Fra mest overskyet i morgentimerne, over solrig formiddag og middag til mere spredte skyer midt på eftermiddagen og igen klar himmel til aften. Temperatur fra 14 til 18 grader og hele dagen klar luft med fremragende sigt.

Den friske vind generede ringmærkningen og jeg kunne kun åbne halvdelen af nettene og lukkede helt ned kl 11, hvor solen også gjorde de blafrende net alt for tydelige for fuglene.
Det blev til 8 mærkninger og 1 aflæsning. Lidt af samme skuffe som den seneste uge har budt på, men en Gærdesanger og en Jernspurv var en afveksling og måske et tegn på, at der snart kommer andre arter end Løvsanger på banen.

DSC_0964

Blandt sylvia sangerne er det ikke mange Gærdesangere jeg set i hidtil i august, men de må nu gerne ankomme i større antal i september, for det er en lille lækker sag at håndtere for ringmærkeren. Foto: MJH

Dagens aflæsning var en adult Tornsanger, som jeg første gang havde fat i d. 3. august. Den gang var den midt i fældningen – havde smidt halefjer og yderste svingfjer i både hånd og arm. Her 3 uger senere var eneste tegn på fældning, at der stadig manglede et par millimeter i, at 5 håndsvingfjer var i fuld længde. Hale og vinge var ellers helt friske fjer og fuglen er nu klar til turen til Afrika.

Skønt de ikke gik i nettene havde Fyrhaven besøg af flere Skovpibere, et par Stenpikkere og et par Topmejser, så jeg håber at de kommende dage med mindre vind vil give en del fugle at håndtere.

De korte pauser mellem runderne sad jeg mest ved Fyret og kiggede ud over Kattegat. Der var igen et flot syn med masser af Suler, mens en enkelt rastende Sortstrubet Lom, en Alk og en vesttrækkende Dværgfalk blev mine højdepunkter for dagens havobs.

Ude fra Grenen og Verdens Ende var RoC og KnP aktive og talte 2 Sortstrubede Lom, 90 Mallemuk, 520 Sule, 6 Almindelig Kjove, 1 1K Sorthovedet Måge, 1 2K Kaspisk Måge, 116 Ride og hele 46 Lomvie. Tidligt, at se så stort et antal alkefugle.
Blandt vadefuglene på Grenen var der mellem 46 Almindelige Ryler 3 Dværgryler og 1 Krumnæbbet Ryle – gårsdagens Kærløber så ud til at være forsvundet.
Dagens bedste småfugle var en Bjergvipstjert, der helt sikkert efterfølges af flere i de næste to måneder, mens en Karmindompap godt kan blive årets sidste.

Ringmærkning:
Jernspurv 1
Rødhals 2
Rødstjert 2
Rørsanger 1
Tornsanger 1 – aflæst, mærket 3/8-2016
Gærdesanger 1
Munk 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s