Mandag d. 29. august 2016

Vejr: Let finregn fra morgenstunden med jævn vind fra NNV og 14 grader blev fra kl 8 afløst af overskyet vejr med opfriskende vind, der nåede op i hård styrke. Vinden holdt sig resten af dagen i frisk styrke, mens skydækket langsomt gled væk og blev afløst af eftermiddags sol. Temperaturen nåede op på 17 grader, mens sigten steg fra morgenens moderate til god i klar luft.

Weekenden tilbragte jeg i godt selskab med en tur til vadehavsøen Langli, hvor nostalgien kom frem, da en flok af folk med tilknytning til øens feltstation var samlet.
Henning Ettrup tog sig imens af ringmærkningen ved Det Grå Fyr, men kunne desværre ikke gøre det bedre end jeg havde gjort det.
Lørdagen var præget af sol og kun 3 fugle blev fanget, mens søndagens ringmærkning måtte afbrydes efter et par timer, da blæst og regn satte en stoppe for den aktivitet.
På de få timer var det dog bleve til 9 fugle en dag, hvor vejret bragte trækgæster ned på Odden.
Søndag noterede RoC således hele 90 Stenpikkere på Grenen og arter som Rødstjert og Bynkefugl var der også i større antal end de seneste dage.
Blæsten om søndagen gav nogle gode havfugle med bl.a. 379 Sule, 3 Storkjove, 9 Alm. Kjove og hele 3 unge Lille Kjove. 54 Lysbugede Knortegæs var efterårsankomst fra Svalbard.
JPIP noterede et fald af 122 Hvide Vipstjerter på byens fodboldbane.
Lørdagen havde ikke i nærheden af de tal, men tilgengæld fotograferede EC efterårets første Steppehøg – en 2K+ hun. En 1K Dværgfalk blev også noteret som sæsonens første.

Mandag morgen startede jeg så igen ved Fyret, hvor en Dværgfalk rastede på stranden. Der var fugt i luften og tiltagende vind, så jeg havde kun 7 net åbne i Fyrhaverne indtil kl 8, hvor vinden generede så meget, at jeg lukkede helt ned.
På det tidspunkt havde jeg kun fanget 2 fugle og ikke trådt noget op. Jeg snakkede kort med KnP, da han var på vej mod havobs fra Grenens spids og jeg søgte selv til Nordstrand for at se, hvad den hårde vind fra NV kunne bringe.
Det gav et par aflæsninger af norske Svartbage, pænt med Suler, 2 Almindelige Kjover og en Storkjove trækkende vest over et oprørt Skagerrak.
På stranden nød jeg 35 Sandløbere og et par Almindelige Ryler, mens der i Reservatet lige bag nordkystens klitrække var flere Dobbeltbekkasiner og en lille gruppe på 5 Skægmejser.

DSC_2286

Efterårsstemning fra Nordstrand d. 29. august 2016. Foto: MJH

DSC_2253

Sandløbere er tillidsfulde og nemme at fotografere hvor bølgerne skyller ind på Nordstrand. 29. august 2016. Foto: MJH

Ude fra Verdens Ende havde RoC og KnP 78 Mallemukker, men kun et par enkelte kjover i dag. Dagens højdepunkt var en Kærløber, som RoC fandt ved Strandengssøen, hvor 3 unge Dværgryler også holder til.
Kærløber var der stadig ved et eftermiddagsbesøg, men jeg kunne ikke genfinde den unge Kaspiske Måge, som KnP havde rastenden på stranden i morgentimerne.
Jeg håber, at KnP vil bidrage med et af hans fine fotos, da han i morges kom tæt på Kærløberen. Det er ikke årligt, at den art ses på Grenen, så absolut dagens fugl!

IMG_4140

Kærløber 1K, Grenen d. 29. august. Foto: KnP.

Ringmærkning:
Lørdag:
Rødhals 1
Løvsanger 2

Søndag:
Rødstjert 4
Tornsanger 1
Løvsanger 2
Broget Fluesnapper 2

Mandag:
Rødstjert 1
Grå Fluesnapper 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s