Fredag d. 26. august 2016

Vejr: En morgen med masser af sol og jævn vind fra S. Vinden tog til i løbet af formiddagen og kom op på frisk styrke samtidigt med, at den drejede mod SV. Midt på dagen kom et skydække ind og gav endda 3 dråber regn kl 13:30, men selv om der var høj luftfugtighed blev det ikke til mere nedbør. Resten af eftermiddagen var med vekslende skydække, nogen sol og vindstød af hård styrke. Temperatur fra 16 til 19 grader og igen moderat sigt med fugtig dis over havet.

Måske er sol og vind godt for den danske produktion af ren energi, men jeg måtte endnu engang konstatere, at det er en vejrtype, der ikke give fugle i nettene heroppe. Blot 3 fangster på 8 timer!
De 3 fugle blev alle fanget ved Ellekrattet, hvor jeg har haft net oppe siden 11. august. De mange dage med få fugle giver ikke så meget slagkraft i statistikken, men jeg kan allerede notere, at der bliver fanget ca. 4 gange flere fugle pr netmeter ved Ellekrattet end i Fyrhaverne.
Eneste undtagelse var dagen med de 42 fugle, hvor fangstfrekvensen var ens i de to områder.

DSC_0834

Område med lidt siv og pilekrat ved Ellekrattet har i august givet flere fangster end Fyrhaverne. Der skal nok arbejdes på, at få det ind som et fast ringmærkningsområde i fuglestationens program. Foto: MJH

Midt på formiddagen fik jeg en lille snak med JoK og Igor, der søgte skygge ved Oliehuset.
Senere dukkede Henning Ettrup op og gik med på lukkerunden omkring kl 14.
Han er min stand in i weekenden, hvor jeg er til træf på Langli med folk, der har været tilknyttet den nu hedengangne feltstation på øen.
Det bliver først mandag, at jeg vender tilbage med opdatering på blokken, men kom bare ud i felten i weekenden. Nu jeg er væk skal der nok dukke noget spændende op i Skagen 🙂

Blandt dagens obs stod RoC for efterårets første Vendehals ude på Grenen, mens EC tjekkede Nordstrand og havde 53 Sandløbere og 3 Dværgryle rpå fotohold blandt vadefuglene.
Om eftermiddagen var en Rød Glente inde over Skagen by.

Ringmærkning:
Løvsanger 1
Broget Fluesnapper 2

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s