Onsdag d. 24. august 2016

Vejr: Fra morgenstunden overskyet med svag vind fra SV og en nattemperatur på 15 grader. Efter kl 8 tog vinden lidt til og blev af jævn styrke resten af dagen, mens den drejede mere mod S fra middag. Sidst på formiddagen forsvandt meget af skydækket og solen fik magt, så temperaturen nåede op på 19 grader efter middag. Moderat sigt med mørkt gråt vejr indtil solen kom frem.

Der blev ikke noget af den varslede tåge denne morgen, men for ringmærkningen var det alligevel rigtig godt vejr med svag vind og gråt overskyet. Endte faktisk med at blive bedste dag indtil videre i august med en total på 41 mærkede og 1 aflæsning.
De første 38 af dagens fangster blev gjort mens det stadig var overskyet, men da først solen bagte gik det noget i stå og på de sidste 3 timer fangede jeg altså kun 4 fugle.
Da jeg havde lukket det sidste net kl 14, var jeg godt mør i i varmen og jeg frygter lidt de næste par dage, hvor temperaturen skulle blive endnu højere.
Inden da kan jeg så glæde mig over en god dag, hvor Løvsangerne kom ind til Fyrhaverne i en jævn strøm. De stod for over halvdelen af dagens fangst med 25 stk. Kun 2 af disse var adulte fugle – resten var 1K og det ser altså ud til, at arten har haft en rigtig god ynglesæson i år.
Næst hyppigste art var Rødstjert med 6 stk, mens dagens overraskelse var en Græshoppesanger på den allerførste runde. Den er ny på artslisten over ringmærkede fugle  i Fyrhaverne.

DSC_0929

En 1K Græshoppesanger i Fyrhaverne 24/8-2016 er første ringmærkede fra det område. Beklager den dårlige fotokvalitet, men fuglen blev fanget på første runde lige før solopgang på en morgen, der var grå og overskyet. Foto: MJH

Ud over de mange Løvsangere, så var der godt gang i Stenpikkerne langs Kattegat kysten og i de åbne klitheder. Nogle få af dem var igen kortvarigt inde i Fyrhaverne, men uden at gå i nettene. RoC noterede over 70 stk på Grenen.
Af lidt større fugle kaldte Tranerne lystigt fra Reservatet i morgentimerne og der blev det til 2 rastende Duehøge denne morgen.
Fra først på eftermiddagen var der yderligere rovfugle at se i Nedermosen, hvor EC havde en adult Havørn på trækforsøg og 2 rastende Røde Glenter – en art vi ellers ikke har set meget til i august.
Af vadefugle er der dagligt enkelte trækkende af forskellige klire, ryler, hjejler, regnspover, præstekraver, men sjældent de store tal. Jeg vil dog nævne 17 Stenvendere fotograferet ved Grenen af Leif Jensen som dagens bedste vadefugle.

Ringmærkning:
Rødhals 1
Rødstjert 6
Græshoppesanger 1
Havesanger 2
Tornsanger 3
Gransanger 1
Løvsanger 25
Broget Fluesnapper 1
Bogfinke 2 – deraf én aflæst, mærket 16/4-2016

Blog v. MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s