Mandag d. 22. august 2016

Vejr: Et lunt døgn med meget skiftende skydække. Morgenen havde svag vind fra SV, en let regnbyge ved 5 tiden og igen omkring kl 7. Derefter opklaring og nogen sol indtil flere skyer igen trak ind over ved middagstid. Fra kl 13 kom der nye kortvarige regnbyger og den vejrtype fortsatte resten af dagen. Temperatur nåede 19 grader som det højeste og med megen fugt i luften føltes det lummert. God sigt med kun lidt dis i horisonten.

Det virkede næsten som det perfekte ringmærkningsvejr fra morgenstunden. Svag vind, overskyet og et par korte regnbyger, der burde bringe evt trækfugle ned til rast.
Det holdt dog lidt hårdt og frem til kl 10 havde jeg kun fanget 5 fugle. På det tidspunkt kom der et mejsetog i nettene ved Ellekrattet og med 9 Musvitter, 4 Blåmejser og en Gransanger på en gang prøvede jeg endelig at få noget at lave.
Da jeg lukkede ned kl 13 pga optræk til kraftigere byger var dagens total 23 mærkede og 2 aflæsninger – stadig ikke imponerende og jeg ville først være tilfreds med 3 til 4 gange flere fugle på en dag som denne.
Ud over mejserne, så var det Broget Fluesnapper med 3 stk der skilte sig lidt ud i dag.

Der var lidt aktivitet af kaldende Vandrikse bag Ellekrattet, men ingen lyde fra Tranerne denne morgen og RoC havde vist også en stille morgen på Verdens Ende.
Duehøgen er her stadig , men det var ellers beskedent med rovfugle. Kun en enkelt Hvepsevåge og 2 unge Rørhøge fik jeg set.
Vi kan ellers håbe, at der snart dukker unge Steppehøge op efter forårets forrygende forekomst. De er begyndt at blive set andre steder i landet og det er ikke urealistisk, at den art kan krydder en af de nærmeste dage.

Ringmærkning:
Rødstjert 1
Rørsanger 1
Tornsanger 2 – deraf én aflæst, mærket 11/6-2016
Havesanger 1
Gransanger 3
Løvsanger 2
Broget Fluesnapper 3
Musvit 9 – deraf én aflæst, mærket 19/8-2016
Blåmejse 4

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s