Søndag d. 21. august 2016

Vejr: Igen en lun morgen, hvor temperatuen var 16 grader ved solopgang og steg til 19 grader midt på dagen. Vinden var svag fra S, men steg til jævn styrke i løbet af morgenen. Lidt skyer vekslede med masser af blå himmel, dog med et mere udbredt skydække sidst på eftermiddagen. Selvom der var regn længere nede i det jyske, så holdt det tørt hele dagen i Skagen. Sigten var middel, da der lå dis ude over havet.

En morgen, hvor jeg ikke var i nærheden af elvermanden Legolas bevægelser gennem terrænet – var kort sagt tung i benene, hvilket nok mest var mentalt, på traveturene rundt til tomme net. På 5 timer fangede jeg kun 2 fugle og jeg endte med at lukke tidligt ned.
Så og hørte næsten ingen småfugle i området. En enkelt Rødstjert, lidt Gransangere, mejser og 2 Tornsangere var alt, der var nede i mærkningsområdet.

RoC, MCh, KK m.fl. var denne søndag ude ved Verdens Ende og havde en Isfugl, hvilket er første gang i år, at den art er helt ude og vende på Grenen.
RoC hørte igen kaldet af Skovhornugle unge i den tidlige morgenstund, men ellers var det bedste ude fra spidsen nok 5 Dværgryler.
De meldte også om 25 Tornsangere derude – lidt af en kontrast til mine oplevelser i Fyrhaverne.
Blandt dagens rovfugle var der stadig den rastende unge Duehøg, mens 7 Rørhøge og 1 Hvepsevåge fløj rundt midt på formiddagen.

Mellem sommerfuglene kunne jeg ikke genfinde Sørgekåben fra i går, så et par Tidselsommerfugle var det eneste tegn på, at varmen kunne bringe noget sommerfugletræk med sig.

Eftermiddagen brugte jeg til afslapning på terrassen, mens jeg havde gang i tøjvask. I disse dage er det svedige ture jeg går rundt, så der er jævnligt brug for friske t-shirts.
Havde håbet, at den lune sydlige vind ville bringe lidt rovfugle og evt en Sort Stork op over byen i løbet af eftermiddagen, men det blev mest til et par Spurvehøge, der forsøgte sig med jagt på villakvarteres småfugle.
Endte trods alt dagen med, at være helt klar til aftenens forrygende OL håndboldfinale!

Ringmærkning:
Gransanger 2

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s