Onsdag d.17. august 2016

Vejr: Total klar og skyfri morgen med svag vind fra VNV. Vinden drejede om mod NV og nåede fra kl 9 op i jævn styrke. Midt på dagen var den drejet yderligere om mod N, mens lidt højtliggende skyer kom ind over i løbet af eftermiddagen. Der var dog masser af huller mellem skyerne og plads til sol. Til aften var det igen en himmel uden skyer og selvom temperaturen ikke nåede over 19 grader, så føltes det varmere i sol og læ mellem klitterne.

Vejrmæssigt en flot dag, men ikke lige betingelserne til at give det store antal småfugle i krattene. Jeg endte på 9 mærkede og 1 aflæst fugl, så der er stadig lang vej til fornuftige antal. Fik slæbt udstyr over til Ellekrattet, så jeg fra i morgen har yderligere 2 net at arbejde med i det område. Forhåbentlig kan det give lidt yderligere fugle, selvom vejret de nærmeste dage ikke tyder på store bevægelser af småfugle.
Løvsanger stod for halvdelen af dagens fangst, mens en ung Rødhals blev dagens aflæsning. Da den blev mærket for en uge siden var den i ren juvenil dragt, men i dag var den i fuld gang med fældningen til 1. vinter og var spættet med orange fjer på hals og bryst. Sjovt at følge, hvor hurtigt sådan en fældning forløber.
Dagens bedste fugl i nettene går til en Bynkefugl – en art, der altid er fine at stå med.

DSC_0853

Bynkefugl – Fyrhaverne 17. august 2016. I felten kan de om efteråret være lidt besværlige at køns og aldersbestemme, men som ringmærker har man fordel af at kunne tjekke f.eks. farve på indersiden af overnæb og udbredelse af hvidt på inderste armdækfjer, der ofte er skjult i felten. Dagens fugl er en adult hun. Foto: MJH

Den var del af lidt trækbevægelser af Stenpikkere og Bynkefugle,  der kommer igennem i disse uger. Der var således 5 rastende Bynkefugle rundt omkring på Storesig heden og 10 Stenpikkere.
Ellers var det småt med bevægelser over både hav og land. Over middag var 2 unge Rørhøge ude at vende over Grenen, hvor der også var 5 Musvåger , 3 Tårnfalke og 1 Spurvehøg i luften, men vinden skal nok om i øst og sydøst før vi får større antal af rovfugle over Skagen.

Må bare vente og se hvad der sker i næste dage, hvor der er lovet yderligere varme og lidt fugtig luft.

Ringmærkning:
Rødhals 2 – hvoraf én aflæst, mærket 11/8-2016
Bynkefugl 1
Munk 1
Løvsanger 5
Gransanger 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s