Søndag d. 14. august 2016

Vejr: Fortsat en vindrig morgen med frisk vind fra VNV, der langsomt tog lidt af og drejede til NV. Der var klar luft og kun et bælte af skyer længst mod vest ved solopgang, Skyerne drev ind over i løbet af et par timer, men forsvandt derefter igen og dagen blev solrig fra en blå himmel. Fra middag løjede vinden yderligere af og temperaturen steg fra morgenens 14 grader til 18 grader.

Med den friske vind måtte jeg igen nøjes med at åbne et par enkelte net, men fra kl 7 kunne jeg øge antal til 9 net, da vinden langsomt tog af.
Det gav mig igen tid til at tjekke Kattegat og nyde synet af lidt Mallemukker og en Storkjove blandt alle Suler, måger og terner. En mørk og en lys fase Almindelig Kjove jagede rundt med hinanden i stedet for at genere ternerne, mens en Sortstrubet Lom rastede blandt håndfulden af Rødstrubede. Dagens rastende alkefugle ud for fyret bød på 3 unge Tejster og en ung Alk i selskab med en adult.
Ved havet kunne jeg også følge ankomsten af Queen Elisabeth – måske et kundegrundlag for det kommende trækfuglecenter ved Det Grå Fyr med disse krydstogtturister, der besøger Skagen.

DSC_2187

Mens der fløj måger, terner, suler og mallemukker rundt over Kattegat ankom et af de legendariske krydstogtskibe – Queen Elisabeth til Skagen denne morgen.

Ringmærkningen gav 3 fugle de første par timer, hvorefter det var helt dødt. Det blev til en ung Løvsanger og adulte fugle af Havesanger og Broget Fluesnapper.
Af de 2 Havesangere og 2 Broget Fluesnappere jeg har fanget den sidste uge har begge Havesangere været store klumper i hånden med meget høj fedtscore, mens de Brogede har været på slankekost. Selvom man selvfølgelig ikke kan konkludere meget ud fra 4 fugle, så kunne det tyde på to forskellige trækstrategier for de to arter.
Havesangerne ser ud til at være klar til at lave et langt træk i et hug inden de skal fouragere igen, mens de Brogede Fluesnappere ser ud til at tage mindre etaper ad gangen.
Alternativet er at fluesnapperne allerede har været på en lang tur og har brugt deres fedtdepoter ved ankomsten til Skagen.
Det er noget af det ringmærkning kan bidrage med at belyse.

Fra Verdens Ende blev der obs´et flittigt af bl.a. RoC og EC. De havde igen hybriden af en ung vipstjert og EC har lagt nye fotos af den fugl på sin blog.
Ellers var det havfugle, der dominerede med hele 788 Mallemukker, 10 Almindelige Kjover og 3 Storkjover.

Der er ikke mange rovfugle i luften over Skagen i øjeblikket og et eftermiddagsbesøg i Nedermosen kunne ikke trylle Ørnevågen frem, så det blev en trækkende Fiskeørn over Skagen by set af JP, der blev dagens rovfugl.

De kommende dage lyder vejrudsigt på højtyksvejr med masser af sol, varme og svage vinde. Jeg glæder mig til at kunne arbejde med alle net igen, men tvivler nu på, at der bliver nogen større fangst. Flot vejr bringer sjældent fugle ned i krattet, men det kan næsten ikke blive værre end den seneste periode med blæst!

Ringmærkning:
Havesanger 1
Løvsanger 1
Broget Fluesnapper 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s