Mandag d. 15. august 2016

Vejr: En vindstille  morgen hvor der lå små banker af jordtåge lavt over klitheden. Vekslende skydække fra 1/8 til 4/8, men overvejende med sol gennem hele dagen.
I løbet af morgenen kom der svag vind fra NØ og den nåede op på jævn fra N i løbet af eftermiddagen. Temperatur fra 14 til 19 grader og det føltes i den svage vind som en rigtig sommerdag i solen. Sigtbarheden var generelt god, men med en del lufturo over havet i morgentimerne.

Tog ud til Fyrhaverne og kunne åbne alle net før solopgang. Som ventet gav højtryks vejr ikke det helt store antal fugle i krattene, men jeg skulle alligevel blive positivt overrasket som dagen skred frem.
Allerede fugl nr 2 jeg pillede ud af nettene var en ung Skovsanger – en art, som der kun er få årlige efterårsobservationer af i det Nordjyske, så den bragte humøret i vejret.

DSC_0840

Ung Skovsanger fanget i Fyrhaverne tidlig morgen d. 15. august 2016. Det var første gang, at jeg stod med den aldersklasse i hånden. Foto: MJH

Kl 9 blev humøret endnu bedre da formanden for “Romsneglenes venner” – EKr – kiggede forbi og endnu engang sørgede for at mit blodsukker strøg til tops. Kramshøj gik med på en hel netrunde og fik set det “nye” mærkningsområde ved Ellekratet, hvor jeg hele tiden har haft forventninger om at Acro´er ventede. Hidtil havde jeg dog ikke fanget nogle af den artsgruppe, men med EKr ankomst sad der sandelig 3 unge Rørsangere i de net.

Efter afskeden med EKr skulle det blive endnu bedre, da jeg lidt før middag var på en ny runde og i et net i Fyrhaverne fandt en ung Lundsanger. Som med Skovsangeren er det en art, der kun er få årlige iagttagelser af i Nordjylland om efteråret.
Ekstra sjovt var det, at EKr og jeg under romsneglen netop havde stået og talt om, at det var et godt tidspunkt for den art, da EKr i går eftermiddags havde gået en tur langs Sandormsporet og syntes at høre et Lundsanger kald, men uden at få set fuglen havde han ladet det ligge.
Så snart jeg havde sikret mig sangeren fra nettet meldte jeg den ud på walkie og ringede til KnP, der sendte den ud på birdcall med besked om, at jeg et kvarter senere ville fremvise fuglen ved Det Grå Fyr. KnP, JoK og EKr dukkede op og kunne fotodokumentere en flot frisk 1K Lundsanger.
Den var i øvrigt i god kondition med fin fedt- og muskelmasse, så den skal nok klare sig videre på trækket.

IMG_3916

Lundsanger 1K, 15. august 2016. Foto: KnP.

Et par varme middagstimer gav ikke flere fangster og det hele endte på 15 fugle med en pæn artsvariation. Jeg tog hjem og nød en solrig eftermiddag på terrassen med fornyet energi og troen på, at det nok skal lykkedes at få flere fugle gennem hånden i løbet af efteråret.

Ringmærkning:
Rødstjert 1
Rørsanger 4
Tornsanger 1
Gransanger 3
Lundsanger 1
Skovsanger 1
Blåmejse 1
Musvit 2
Gulspurv 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s