Fredag d. 12. august 2016

Vejr: En overskyet dag hvor nedbør startede midt på formiddagen og blev til vedvarende regn om eftermiddagen. Vinden var svag fra SSV i de tidligste morgentimer, men friskede hurtigt op og blev med nedbøren frisk fra SV. Til aften endda med vindstød af hård styrke. Temperaturen var jævn fra 12 til 16 grader og morgenens gode sigt forsvandt i løbet af dagen i regnen.

Stod rigtig tidligt op midt på natten og udnyttede, at lysforureningen i Skagen er noget mindre end hjemme i Århus. Det var stjerneklart og jeg kunne nyde en flot serie af stjerneskud indtil skyer trak ind over 3 tiden.
Overskyet og svag vind fra morgenstunden fik mig til at tro, at jeg ville få en travl morgen ved nettene da det virkede som rigtig fornemt rigmærkningsvejr.
Jeg havde åbenbart ikke ønsket tydeligt nok under nattens stjerneskud, for jeg blev fælt skuffet og fangede kun 10 fugle.

DSC_0833

Unge Løvsanger er de eneste fugle , som jeg fanger bare lidt af i disse dage. Foto: MJH

Kunne ellers havde alle net åbne, men måtte lukke ned allerede kl 10 da nedbør og blæst begyndte at genere. Lidt frustrerende når rækken af fuglestationer i Syddanmark, fra Gedser over Keldsnor til Blåvand, kunne melde om pænt med småfugle i dag.

I Skagen var det altså meget tyndt med fugle i krat og luft. RoC og KnP var ude ved Grenens spids om morgenen, men feltaktiviteten droppede helt resten af dagen pga vejret.
Der var ca. 500 Suler over revet og 8 Storkjover trak forbi, men ellers ikke meget nævneværdigt over havet.
RoC havde igen den sjove vipstjert, men det lykkedes ikke KnP at finde den blandt flokken af Hvid Vipstjerte ved strandsøen. Jeg havde heller ikke held med den, da jeg gjorde et kort forsøg i regn og blæst efter at have lukket net. Det er en fugl, der nok skal arbejdes mere på under bedre vejrforhold og en skarp hørelse er en klar fordel for at finde den mellem de andre vipstjerter.

En tak skal lyde til KnP, der var forbi og leverede nogle fine pløkker, samt en ny forsyning af ringmærkningsskema, så jeg kan sætte flere net op og er klar til resten af efteråret.
Håber så, at jeg snart får brug for dem med flere fugle at arbejde med – det næste døgn ser desværre svært ud med fortsat blæst og byger heroppe i nord.

Ringmærkning:
Rødstjert 1
Rødhals 2
Tornsanger 2
Gransanger 1
Løvsanger 4

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s