Torsdag d. 11. august 2016

Vejr: Flot dag med masser af sol og blå himmel. Vinden startede svag fra NV, men steg til jævn styrke i løbet af morgentimerne. Drejede lidt mod V i løbet af eftermiddagen, hvor vindstød nåede op i frisk styrke. Hele dagen meget klar luft, kun få skyer, men med lidt kølige temperatur fra 11 til 15 grader.

Efter de seneste døgns blæst og nedbør kunne jeg endelig få gang i nettene fra morgenstunden, så jeg drog glad ud til Det Grå Fyr før solopgang.
Det virkede til at de lokale Traner også var glæde for vejrskifte, for de kaldte lystigt den første time efter solopgang.
Med inddragelse af et område ved Ellekrattet til ringmærkning har jeg dobbelt op på længden af mine netrunder, så det begrænser tiden jeg har til de løse obs, men tilgengæld håber jeg at få mere at lave som ringmærker, hvilket jo er grunden til at jeg er her.
Selvom dagens 15 fangster ikke er prangende, så er det trods alt første gang i efteråret jeg har mere end 10 fugle på en dag og i disse OL tider må man jo juble over selv så sejre..

5 unge Løvsangere blev dagens topscore og ellers var det en dag med stor variation. De øvrige 10 arter var alle repræsenteret af èn fugl pr. art!
Blandt disse var både en ung Husrødstjert, en ung Broget Fluesnapper og en lidt tidlig Stor Gråsisken arter jeg ikke fangede så mange af i foråret.

DSC_0824

Ung Husrødstjert – Fyrhaverne 11. august 2016. Foto: MJH

DSC_0812

Stor Gråsisken han – Ellekrattet 11. august 2016. Vingemål, de relativt lyse flanker og den rosa overgump afslørede at det drejede sig om en Stor Gråsisken, selvom vingen så mørk ud. De hvide spidser på dækfjer, der normalt danner et par vingebånd var næsten slidt væk på denne adulte fugl. Foto: MJH

Fra Verdens Ende meldte RoC om en Sortstrubet Bynkefugl og en meget spændende ung vipstjert, der muligvis er en hybrid mellem Citron- og Gul Vipstjert.
KnP var også derude og leverede sammen med RoC en række tal, hvor 433 Suler er et flot syn. Over havet blev det også til 4 Alm. Kjove og 6 Storkjover.
På stranden rastede en adult Middelhavssølvmåge blandt alle Sildemågerne og ternerne er stadig en fornøjelse med en pæn andel af ungfugle i år. Dagens terne-tal blev Splitterne 305, Fjordterne 238 og Havterne 128.

Mellem mine netrunder nåede jeg at få besøg af JoK, der kom forbi på sin tur med Igor og midt på dagen kunne jeg hilse på Arne Højgård, der besøger Skagen disse dage fra sit normale virke i DOF-Østjylland.

Vejrudsigt for fredag varsler svag vind og overskyet morgen inden der kommer nedbør og frisk vind, så jeg har håb om en travl morgen ved nettene og forhåbentlig mere end én fugl pr. art.

Ringmærkning:
Rødstjert 1
Husrødstjert 1
Rødhals 1
Sangdrossel 1
Munk 1
Havesanger 1
Tornsanger 1
Gransanger 1
Løvsanger 5
Broget Fluesnapper 1
Stor Gråsisken 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s