Onsdag d. 10. august 2016

Vejr: En blæsende morgen med regn blev midt på formiddagen efterhånden afløst af opklaring og aftagende vind. Fra middag var der masser af sol og få skyer, så temperaturen steg fra 12 til 17 grader. Vinde kom stadig fra vestlig retning og aftog fra frisk til jævn styrke. Efter opklaringen blev det en eftermiddag med klar luft og god sigt.

Det blev en morgen uden feltaktivitet i blæst og regn, så jeg tog først ud til fyret sidst på formiddagen. Der var ikke megen aktivitet af småfugle i Fyrhaverne da jeg gik rundt og tjekkede nettene, så jeg valgte hurtigt at koncentrerer mig om opsætning af net i området ved Ellekrattet.
Jeg er nu klar til at se, hvad der kommer ud af den habitat, hvor der er lidt siv op ad kanten af Ellekrattet. Måske kan det give lidt flere Acro sangere end i Fyrhaverne.

Et tjek ud over Kattegat gav blot et par Tejster og 50 Edderfugle, der lå på læsiden af Odden, men sidst på eftermiddagen havde RoC og EC lidt havfugle fra Verdens Ende.
De fik en Almindelig Skråpe, 7 Almindelig Kjover, 1 Storkjove og en ung Dværgmåge i notesbogen.

DSC_1937

Fra jeg startede med at sætte net op i Fyrhaverne d. 1. august, har jeg kunnet følge en Ringdue rede placeret i et hegn lige op ad et net. Jeg har kunnet åbne, lukke og røgte net på 1 meters afstand uden at duen fløj fra reden, men ved dagens besøg var reden forladt. Om årsagen er, at den er blevet præderet eller det er vejret med de seneste døgns blæst og regn tør jeg ikke sige. Jeg følte mig ellers godt overvåget af et vågnet øje, når jeg gik ind til det net. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s