Tirsdag d. 09. august 2016

Vejr: Vindstyrken fik et lille nyk opad med hård vind til kuling fra vest hele døgnet. Temperatur fra 13 til 17 grader og masser af sol mellem de hurtigt drivende skyer.
Igen god sigt, men med skumsprøjt der gav dis lavt over de imponerende bølger.

Jeg kan næsten gentage mandagens blog!
Startede ved det Grå Fyr fra morgenstunden, hvor et tjek af net viste sig at være en god ide.
Den hårde vind havde presset bardunerne og en netstang skævt, så et af de sammenrullede net var blæst ind i det læhegn det står op ad.
Efter at havde rettet op på det, gik jeg til Ellekrattet og mødtes med Henrik fra Frederikshavn kommunes Park og Vej service. Han hjalp med en buskrydder, så der nu er klar til 5 netbaner i det område. En kæmpe hjælp og dejligt, at der er opbakning og hjælp fra både kommune og naturstyrelse til ringmærkningsprojektet – stor tak skal lyde herfra for det gør det meget lettere for mig!

Da det var overstået valgte jeg at bruge resten af dagen ved Nordstrand efter gode oplevelser derude mandag eftermiddag. RoC, KnP og EKr passede imens Verdens Ende/Jyllands Ende og EKr var så betænksom igen at medbringe en romsnegl.
At jeg så var placeret det forkerte sted til at nyde godt at det, ændre ikke ved at jeg værdsætter den fine gestus!
Selvom alle håbede på skråper i blæsevejret, så blev det ikke dagen for det.
Fra Verdens Ende blev der af stormfugle kun set en håndfuld Mallemukker, så dagens fugle var nok de 368 Suler der blev talt. Af kjover blev det til 4 Almindelige og 2 Storkjover, mens ternetal var reduceret til ca. 500 Splitterner.

DSC_2165

Selvom antal af rastende Splitterne var noget reduceret i forhold til mandag, så var der stadig mange i luften og kunne nydes i flot solskin og blå himmel denne tirsdag. Foto: MJH

Min obs ved Nordstrand strakte sig fra kl 7-15 og i de første to timer havde jeg 47 Mallemukker, der trak vest langt ude over Skagerrak. Derefter så jeg ikke en eneste stormfugl, selvom vinden var af kulingstyrke fra vest!
Det var også lidt skuffende, at jeg kun havde én Almindelig Kjove.
På stranden var der få terner sammenlignet med mandag og blandt mågerne var der dominans af Svartbage og Sildemåger.
Jeg fik aflæst farveringe på 14 Svartbage og 7 Sildemåger, hvoraf kun en Sildemåge var genganger fra mandag.

DSC_2160

Måge flokkene på Nordstrand havde tirsdag et stort indslag af Svartbage og Sildemåger – alle vendt op mod vinden og placeret, hvor vandet lige løber ind fra bølgerne så de undgik sandfygningen længere inde over stranden. Foto: MJH

Stranden havde også lidt vekslen af rastende vadefugle med bl.a. 15 Sandløbere, 8 Stenvendere og 2 Islandske Ryler.

Alt i alt en skøn dag ved havet hvor der var tryk på bølgerne. Jeg havde fundet et godt lunt sted i klitten med læ og sol og kun lidt generet af den sandfygning, der piskede løs nede over stranden.

Lige nu ser det ud til, at onsdagen fortsætter med kraftig vind og samtidigt vedvarende regn hele morgen og formiddag. Håber dog, at jeg endelig kan få åbnet nogle net igen om eftermiddagen efter et par døgns pause pga blæst!

Blog v. MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s