Onsdag d. 03. august til Søndag d.07. august 2016

Vejr: En uge med relativt lunt vejr – 14 grader om natten og 18 grader om dagen. Typiske dage har været med en del sol om morgenen og vekslende skydække midt på dagen med spredte regnbyger. Vind fra vestlige retninger og af jævn styrke, dog med frisk til hård styrke i weekenden. Alle dage flot klart vejr med god sigt bortset fra perioderne med regnbyger.

Det bliver lige en samlet opdatering fra ugen efter at jeg har haft en meget ustabil internetforbindelse. Det skulle nu være rettet, så der fremover kan komme jævnlige indlæg på bloggen.
Ringmærkningen har været lidt sløj – sol og vind i net er ikke optimalt og der vrimler heller ikke med småfugle i Fyrhavernes buske og træer.
Bedste dag var onsdag d. 3. august med 8 fangster selvom jeg de fleste dage har haft åbne net i 5-6 timer. Lørdag d. 6. august stoppede jeg dog allerede efter 1 time, da blæsten var for hård og jeg i stedet brugte tid ude ved Verdens Ende med lidt havobs.

De øvrige dage har jeg typisk brugt tiden mellem netrunder med at kigge ved Kattegat kysten bag det Grå Fyr.

DSC_0800

Solopgange ved Skagen er altid populære og jeg ser jævnligt turister, der er tidligt oppe og står ved Drachmann´s grav for at nyde synet. Her er det solopgang fra min obspost ved Det Grå Fyr. Foto: MJH

Der er rigtig pænt med terner i år med mange ungfugle imellem, så det ser ud til endelig at være et år med god ynglesucces for ternerne..

Det er dog ude på ved Verdens Ende at de største tal af rastende fugle findes og det er imponerende at de mange måger og terner ude over revet, hvor også ca. 150 Suler dagligt fouragerer. Lidt af det bedste fra dagene er her (mange af tal er fra RoC og KnP):

Onsdag d. 3.: Mallemuk 448, Alm . Kjove 3, Storkjove 3, Sorthovedet Måge 1, Kaspisk Måge 1, Sildemåge 236, Tejst 6 og en blå Undulat!
Ringmærkning: Gøg 1 1k, Landsvale 1, Munk 1 fra d. 8/6-16, Gærdesanger 1, Tornsanger 4

DSC_0777

En ung Gøg blev liggende i net uden at flyve ud og blev dermed nr. 2 Gøg mærket i år i Fyrhaverne. Foto: MJH

Torsdag d. 4.: Alm. Kjove 1, Storkjove 3, Dværgmåge 1, Kaspisk måge 2, Sildemåge 300, Sølvmåge 1250.
Ringmærkning: Tornsanger 2 (en fra d. 19/5-16), Løvsanger 1

Fredag d. 5.: Alm. Kjove 2, Storkjove 1, Dværgmåge 1, Sølvmåge 2500, Splitterne 208 samt en række forskellige vadefuglearter inklusiv 3 Dværg- og 1 Krumnæbbet Ryle.
Ringmærkning: Tornsanger 1

Lørdag d. 6.: Mallemuk 109, Alm. Skåpe 1, Alm. Kjove 3, Storkjove 1, Sorthovedet Måge 1, Dværgmåge 5, Splitterne 692, Havørn 1 og blandt småfugle en flok på 55 Hvid Vipstjert inde ved byen (JP).

Søndag d. 7.: Rødstrubet Lom 19, Mallemuk 748, Alm. Skråpe 1, Alm. Kjove 4, Dværgmåge 1, Ride 35, Splitterne 1130, Havterne 50, Fjordterne 250, Tejst 5, Hvepsevåge 1, Temminck´s Ryle 1.
Ringmærkning: Rødstjert 1 juv., Løvsanger 1

DSC_2102

Unge Tejster svømmer i disse dage rundt i Kattegat og enkelte kommer tæt på kysten. Denne lå ved høfterne lige bag Det grå Fyr. Foto: MJH

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s