Tirsdag d. 02. august 2016

Vejr: En blæsende dag på Odden med frisk til hård vestenvind, men alligevel lunt med 18 graders varme midt på eftermiddagen. Lidt vekslende skydække bragte kun enkelte dråber med sig i de tidlige morgentimer, men ellers stod det på en hel del sol. Klar luft med rigtig god sigt.

Efter en måneds pause er undertegnede tilbage ved Skagen Fuglestation og skal afprøve ringmærknings potentialet i Fyrhaverne i efteråret.
Jeg ankom til Skagen søndag og startede med at rydde opvækst i de netbaner jeg brugte i forårssæson. Mandag fik jeg sat en række net op, så jeg har 135 netmeter at arbejde med som udgangspunkt.
Knud P var flink og hjalp en time med opstillingen af de net der står i serie. Det gør det meget lettere at være to personer, når man begynder at flette net sammen.

Her tirsdag morgen kunne jeg så starte den egentlige ringmærkningssæson, men styrken af vinden drillede og jeg kunne kun åbne halvdelen af de opstillede net. Frem til middag fangede jeg kun 2 fugle, men det skal ikke holde mig fra at blive ved at forsøge.
Her i efteråret vil vi også prøve med nogle net ved Ellekrattet, så der er håb om, at jeg får flere fugle at arbejde med end i foråret.

Har der måske manglet noget i antal af ringmærkede fugle, så kan Skagen kompensere med fremragende naturoplevelser. Forårets rovfugletræk var jo forrygende og her blot to dage efter ankomst til efteråret i Skagen kom meldingen fra Lars M. om, at der midt på eftermiddagen rastede en Ørnevåge i Nedermosen.
Knud anbefalede at gå ind til bunkeren vest for Radarstationen og sammen med EC og JoK kunne vi da også finde fuglen rastende i klitten et godt stykke inde i den vestlige del af Nedremosen.
Vi travede et godt stykke mod vest og fuglen fløj fra et bytte til rast i toppen af en udgået gran. Derfra fløj den tilbage mod den østlige del af Nedremosen, inden den endte med at returnere til sit bytte.
Alt i alt en stor oplevelse og fuglen har åbenbart været her et stykke tid, da dragt tyder på, at det er samme individ som EC fandt for en uge siden.

Blandt dagens øvrige obs kan lige nævnes, at RoC og KnP i blæsten ud ved Grenens spids i morgentimerne bl.a. kunne notere over 100 Mallemukker, 6 Storkjover, 3 Almindelig Kjover, 2 Dværgmåger og en rastende Middelhavssølvmåge.

Ringmærkning:
Tornsanger 2

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s