Tirsdag d. 14. juni 2016

Vejr: En morgen med sol og jævn vind med vindstød af frisk styrke fra S og SØ. I løbet af formiddagen kom der flere skyer og de gav først på eftermiddagen en enkelt regnbyge af sig uden de store mængder vand. Temperatur fra 11 til 17 grader. God sigt.

Det blev en morgen uden det helt store, hverken blandt fugle eller folk i felten.
I vind og sol virkede net mere synlige end normalt og med kun én fugl fanget opgav jeg dagens ringmærkning midt på formiddagen.
Det var en dag, hvor jeg håbede på, at der blandt de få fugle ville vise sig en af de specielle. En rundtur til Sandormesporet og Ellekrattet kunne fx være et bud på fund af en Buskrørsanger, men det nærmeste var syngende Kærsanger og en Sivsanger.
Så kunne jeg vende blikket mod de små grupper af Stære, der i disse dage begynder at dukke op over Grenen, men Rosenstær var der ikke imellem…

Altså en lidt tam dag fuglemæssigt og jeg endte med tøjvask om eftermiddagen i stedet for obs. De næste dage ventes der nedbør, så det var sidste chance i for at tørre tøjet udenfor.

DSC_0627

Jeg er blevet lidt fascineret af en Labyrintedderkop ved Fyrhaverne. Dette eksemplar har indvævet en vinge af en Okkergul Pletvinde i sit tragtspind. Labyrintedderkoppen er tilknyttet klit/hede landskabet og derfor lokalt udbredt i Danmark. Det tragtformede spind over dens jordhul er uden klæbestoffer, så den fare ud fra sit hul for at fange de insekter, der kommer i kontakt med dens net inden de slipper væk – næsten som en ringmærker, når en af de større fugle går i et småfuglenet 🙂 Foto: MJH

KnP var en tur nede ved Hulsig Hede, hvor 3 Havørne blev set, men ellers var der ikke mange rovfugle i luften.Fra Nordbyen melder Ander Sydney Jensen om en Sortkrage med en unge og ved Pælebakke Klit er både de lokale Sortstrubede Bynkefugl og Rødrygget Tornskade stadig i deres territorie.

I de kommende dage med bygevejr håber jeg på, at jeg mellem bygerne har flere småfugle nede i Fyrhaverne og får lidt mere at lave ved nettene.

Ringmærkning:
Tornsanger 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s