Mandag d. 13. juni 2016

Vejr: Morgenstunden var med helt klar himmel, men midt på formiddagen kom der kortvarigt en række cumulusskyer på besøg. De drev dog hurtigt videre og resten af dagen var igen med sol og blå himmel. Vinden var lidt svagere end i går, startede i Ø og drejede over SØ til S gennem dagen. Temperatur fra 11 til 19 grader. Klar sigt med den evige lufturo i den varme luft.

Rutinen blev fulgt med åbning af net før solopgang og tid til øvrige obs mellem net runderne, da det kun blev til 3 mærkninger og 1 aflæsning frem til lukning af net lige over middag. Fik taget mig en halvtimes cykeltur ud og vende ved Sandormesporet. Igen uden held til at finde noget specielt blandt de morgenaktive småfugle, men kunne da lige nyde de mange blomstrende Kødfarvet Gøgeurt i alle farvevarianter.
Omkring Det Grå Fyr har der hele foråret holdt en gruppe Alliker til. Jeg følte egentlig at de havde lært mig at kende og de fourager da ofte på jorden tæt på mig, når jeg går rundt og tjekker mine net. Midt på morgen kom jeg så til et et net ved Fyret, hvor der hang en Allike.
Desværre sker det ofte, at de større fugle ikke blive fanget af netmaskerne og den væltede sig ud og fløj videre inden jeg kunne nå frem til den.
Den omgang gjorde mig meget upopulær blandt Allikerne – på hele runden havde jeg 2 stk over mig, der skældte ud konstant, så jeg burde føle mig som en lille skoledreng, der var sat i skammekrogen.
De var over mig hele vejen rundt i de nordlige Fyrhaver og lod mig først slippe, da de fandt en Gråkrage ude på heden som de kunne lade deres frustrationer gå ud over.

Det ville være en ny ringmærkningsart på årslisten, men selv om det altså  ikke blev en Allike, så kom den alligevel med fangst af en Topmejse.

DSC_0632

Efter at der gennem et par dage har været Topmejse ude at vende ved Verdens Ende kom den første i nettene i år ved Fyrhaverne d. 13. juni 2016. Det er art nr. 43 der får ring på i år, mens arterne Tårnfalk, Ringdue, Allike og Husskade har prøvet at ligge i net, men er fløjet ud inden jeg nåede frem til dem. Foto: MJH

KK kiggede forbi på en morgentur, men fandt lige så få fugle som jeg i krattet.
Senere havde jeg det meste af formiddagen og frem til kl 13 besøg af fotografen Jens “Catwizle”. Han lærte lidt om fugle, sommerfugle og edderkopper. Af sidstnævnte har jeg fundet en flot tragtspinder Labyrintedderkop, der har dekoreret sit tragtspind med vingen af en Okkergul Pletvinge.

IMG_7454

IMG_7464

Sorte storke over Skagen By. På nederste foto ses, at den ene fugl har markerede fældningsgrænser i hånd og arm. De yderste to håndsvingfjer samt flere centrale armsvingfjer i begge vinger er slidte og afblegede og formodentlig af 1. generation (juvenile). Dette indikerer på dette tidspunkt af året, at fuglen er en 3K. Foto: KnP.

Dagens største fugleoplevelse kom lige over middag, da walkie systemet igen beviste sit værd med fine meldinger om 2 Sorte Storke fra syd for byen. Meldingerne gjorde, at de nemt kunne følges fra de kom ud over byen og gik højt langs den nordlige kyst af Grenen på et trækforsøg. De prøvede igen i stor højde ved 14 tiden.
Blandt de andre fugle, der mest var på trækforsøg kom der bl.a. 26 Fiskehejre, 4 Hvepsevåger, 13 Rød Glente, 3 Rørhøg, 2 Havørn. 1 Fjeldvåge, 1 Fiskeørn, 3 Tårnfalke og 1 Lærkefalk.

Ringmærkning:
Skovpiber 1
Gærdesanger 1 – aflæst mærket i 2015 og tidligere genfanget et par gange i år.
Musvit 1
Topmejse 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s