Søndag d. 12. juni 2016

Vejr: Igen en del skyer fra morgenstunden. De drev væk, så fra kl 7 var der mere og mere blå himmel og resten af dagen var der sol uden en sky. Vinden holdt sig jævn fra Ø i starten og langsomt mod SØ. Temperatur 11 til 17 grader. Klar sigt, men med lufturo over horisonten.

Kunne igen arbejde med alle net denne morgen. Det blev dog kun til 4 fangster, der alle var genfangster af Tornsangere jeg har haft fat i tidligere i år.
Uden udsigt til at der var nye fugle i Fyrhaverne lukkede jeg net allerede kl 10 – lige på det tidspunkt hvor EKr kom forbi og hilste på mig.
Tidligere var JoK og Agnete forbi på deres gåtur med Igor og mens jeg kigge på sommerfugle ved Fyret kom ALJ forbi med et formiddagsrundstykke. Hun var blevet inspireret ved gårsdagens besøg til at komme igen og nyde de mange sommerfugle i området.

Fuglemæssigt gik det stille og roligt uden de store overraskelser, selvom jeg i morgenstunden prøvede lykken en halv times cykeltur rundt ved Sandormesporet.
Det  var folkene ude på Verdens Ende, der stod for de fleste meldinger med bl.a. Sortstrubet Lom, Dværgterne, 1 Biæder, 3 Bjerg- og 1 Gul Vipstjert.
JMP så en 2K hun Aftenfalk fra Batterivej og dagens rovfugle bød yderligere på minimum 7 Hvepsevåger, 4 Rød Glente, 2 Havørn, 1 Fjeldvåge, 1 Fiskeørn og 1 Lærkefalk.

Sidst på eftermiddagen var EKr vært i sin have for en hyggelig snak om forårssæsonen m.m. i selskab med en række af de lokale entusiaster. En god afslutning på en sommerdag i Skagen!

Ringmærkning:
Tornsanger 4 – alle aflæsninger af fugle mærket i Fyrhaverne!

Blog v. MJH

DSC_1689

Sommerfugle udfylder en del af ventetiden på fugle i nettene i Fyrhaverne. Her i juni flyver en del forskellige blåfugle rundt. Både Almindelig-, Eng-, Dværg- og den fotograferede Isblåfugl syntes god tom de blomsterende Musevikke. I går havde jeg 2 Sortåret Hvidvinge flyvende rundt i Fyrhaven. Iflg EC er det åbenbart lidt sjældent at de er så langt ude på Grenen, han bed i hvertfald mærke til, at der i dag var et eksemplar helt ude nær spidsen. Foto: MJH

En tanke om "Søndag d. 12. juni 2016"

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s