Lørdag d. 12. juni 2016

Vejr: Morgen og formiddag var det vekslende skydække med plads til noget sol. Vinden holdt sig i jævn styrke. Startede fra Ø, drejede langsomt mod NØ og endte sidst på eftermiddagen i N. Eftermiddagen bød på ren sol fra en skyfri himmel. Temperaturen var trods den megen sol relativt beskeden. Startede på 11 grader og nåede kun 17 grader. Klar sigt hele dagen, men med en del lufturo.

Om det var gårsdagens bøf, der lå lidt tungt i maven skal jeg ikke kunne sige, men for første gang dette forår, så havde jeg virkelig en kamp med vækkeuret. Kom for sent hjemme fra og fik først åbnet net da solen allerede stod over horisonten.
Det var ellers en behagelig morgen, hvor vinden var lige tilpas til at holde de værste insekter borte, samtidig med, at alle net kunne åbnes.
Det blev til 4 mærkede og 2 aflæste fugle frem til middag, så igen var der tid til obs.
Der var dog ikke så mange fugle i luften, men i stedet fik jeg gennem morgenen og formiddagen en del besøg. Både JMP, KnP, LPA og ALJ var forbi til snakke om fugle, sommerfugle m.m..
LPa gik på heden ved Fyrvej og tjekkede sommerfugle, da RoC og folkene på Verdens Ende kunne melde om endnu en heftig fugl over Skagen i disse dage.
En Gråsejler fløj rundt sammen med Mursejlere – blev set gennem 5 minutter over Verdens End til sidst over Ellekrattet.
EC og Jens Kirkeby fik fotos af denne sjældenhed, der kan være svær at bestemme, da østlige racer af Mursejlere kan ligne meget.
Det er anden gang at RoC finder en Gråsejler over Grenen – godt gået!
Både LPa, jeg og ALJ, der også var nået op til “min” Bunker spejdede forgæves efter en lys sejler, blandt flokkene af Mursejlere, der drønede rundt over både Verdens Ende, Ellerkrattet og Reservatet, men uden held.
Det var anden dag i træk med SU fugl over i Skagen og søndagen melder om vind fra øst, så hvad mon venter?

Af dagens øvrige obs kan nævnes 2 sene Kvækerfinker og blandt rovfuglene en 2K han Hedehøg midt på morgenen, mens en immature Havørn var ude at vende over Grenen lige over middag.

DSC_1667

Immature Havørn ved Det Grå Fyr 12:25 11/6-2016. Tidligt på formiddagen havde folkene på Verdens Ende set 3 havørne højt oppe over Grenen, så dette var muligvis dagens Havørn nr. 4. Foto: MJH

Ringmærkning:
Tornsanger 3
Gærdesanger 2 – aflæsninger af ynglefugle, der allerede har været i mine net flere gange.
Munk 1

Blog v. MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s