Torsdag d. 09. juni 2016

Vejr: Vindstille morgen med let fugt i jordhøjde fra nattens rim. Fra klar nattehimmel kom der snart skyer ind over Grenen fra SV og midt på morgenen tog vinden til og nåede hurtigt op i jævn styrke fra V. Eftermiddagen blev med lidt vekslende skydække og en del sol, men jævn til frisk vind fra NV holdt temperaturen nede på 17 grader.

Havde ikke sovet mange timer, da uret ringede og det var tid til at komme ud til Fyrhaverne. Kunne igen åbne alle net, der stod fint uden vind. Det bevirkede til gengæld, at mitterne var på banen i stort tal – selv helt ude i yderste Klitrække og jeg fandt ikke ro nogle steder denne morgen
Om fuglene har gemt sig pga de bidende insekter ved jeg ikke, men kun 2 stk blev fanget inden jeg gav op efter blot 5 timer.
Uden fugle at håndtere og i konstant bevægelse pga de aggressive mitter tog jeg igen en halvtimes cykeltur rundt ved Sandormesporet og Ellekrattet. Lidt syngende fugle blev det til der og der er stadig enkelte små grupper af finker på træk/trækforsøg. Bl.a. Lille Korsnæb og en enkelt sen Kværkerfinke.

Ellers har jeg ikke meeget at berette fra morgenen – 2 Hvepsevåger viste sig over Grenen som det bedste jeg så, mens RoC og MKP havde rastende Dværgfalk og Mosehornugle fra Verdens Ende.

Eftermiddagen brugte jeg i haven på Nedre Mose Vej, hvor enkelte rovfugle passerede. Mest Musvåger, men 2 Hvepsevåger og en Fiskeørn blev det også til.
Fra John P. kom meldingen om en Svalehale ved hans have og sidst på aftenen hørte han en Natravn over byen.
På det tidspunkt var jeg for længst gået til ro, da der var lidt søvnuunderskud at indhente fra de seneste døgn.

Ringmærkning:
Tornsanger 1
Gærdesanger 1 – aflæst, mærket 12/5-2015 og aflæst 2 gange i 2016.

Blog v. MJH

DSC_1529

Uden de helt store fugleoplevelser denne juni dag i Skagen, bliver det et foto af gårsdagens Sortåret Hvidvinge på Ranukel, der komme med på dagens blog. Blæsbjerg Hede 08. juni 2016. Foto: MJH

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s