Søndag d. 05. juni 2016

Vejr: Endnu en sommer dag i Skagen. Masser af sol og temperatur fra morgenens 15 til middagens 25 grader. Vekslende vind fra jævn Ø først på dagen til svag vind midt på formiddagen og tilbage til jævn styrke om eftermiddagen fra NØ. Lidt flere skyer end i går, men stadig med plads til masser af sol. Klar luft med god sigt, dog en del varmeflimmer i de lave luftlag.

Startede i en tidlig lys morgenstund med at åbne net kl 3:30. Denne dag var der endda lidt fugle at håndtere fra start af og da jeg lukkede ned kl 11, havde jeg mærket 9 stk og aflæst 2.
Det var lige ved og næsten med at få en ny art på mærkningslisten, da en Tårnfalk fløj i et af småfuglenettene, men desværre væltede den sig ud og fløj videre inden jeg fik fat i den.
Aflæsninger er blandt det interessante for ringmærkningen og dagens genfangster var en Gærdesanger mærket sidste år i maj og tidligere aflæst d. 12. maj i år.
Desuden en han Gulspurv som Michael Anker har mærket ved hans site tilbage i 2014.

Selvom mange af forårets besøgende fuglekiggere nu er vendt hjem, så fik jeg alligevel pænt besøg ved Fyrhaverne gennem morgenen. Både JMP, EKr og firkløveret KnP, Inger, Jens og Hanne var forbi. Besøgene var denne morgen på en runde uden fugle i net, så eneste fremvisning blev en rugende Ringdue, der ligger på rede godt skjult i et lavt enligtstående træ i Fyrhaven.
Jeg havde på ny tid til at opholde mig lidt ved strandkanten bag fyret i de tidlige morgentimer, men ud over de normale par Tejster, rastende Toppet Skalleslugere, Edderfugle, Skarver og en blandet skare af måger kom der ikke meget i notesbogen.
Senere flyttede jeg mellem netrunderne til et obspunkt ved nordenden af Fyrhaverne, da dagens rovfugle begyndte at komme højt og ude over den nordlige del af Grenen i den svage østenvind.

DSC_1411

Hættemåge i morgenlys med dyb blå sommerhimmel. Var den art en sjælden fugl, ville den givet stå højt på ønskelisten hos fuglekiggere – det er da en smuk fugl! Det Grå Fyr 05. juni 2016. Foto: MJH

DSC_1405

Jeg har skrevet flere gange om fangst af guldsmede, der i antal overgår min fangst af fugle her i starten af juni. Denne morgen tog jeg kammeraet med på en netrunde og her er en han Håret Mosaikguldsmed i net. Det kan være lidt af et pillearbejde, at få dem helskinnede ud, men med de få fugle jeg fanger, har jeg tiden til det. Fyrhaverne 05. juni 2016. Foto: MJH

IMG_6817IMG_6861

IMG_6907

Hugorm har “nakket” en Markmus. Byttet vendes og med hovedet først og flexible kæbeled samt lidt selvproduceret glidecreme glider musen stille og roligt ned, Grenen 5/6-2016. Foto: KnP.

Fra middag af søgte jeg den behagelige skygge på terrassen hjemme og eftermiddagen blev med hold i nakken af at kigge højt på de rovfugle, der kom frem og tilbage over byen.
Midt på eftermiddagen serverede min flinke husvært en god isvaffel i varmen og lige efter den var spist kom der liv i walkien. En 2K Sort Stork var på vej over byen og lavede et trækforsøg sammen med en god gruppe Musvåger. Det er første forårsfund af den art i Skagen i 2 år!
Desværre for mig, så kom den bedst over den sydlige og østlige del af byen, men måske kan JoK lokkes til at ligge et af hans foto på bloggen.

Sort Stork 2k, Fyrvej 5/6-2016. Foto: Jørgen Kabel

Sort Stork 2k, Fyrvej 5/6-2016. Foto: Jørgen Kabel

Samlet over dagen blev det igen til en flot omgang rovfugle. KnP har skaffet mig dagens tal  fra bl.a. EC, RoC og EKr:
Hvepsevåge 137, Havørn 3, Sort Glente 1, Rød Glente 12, Rørhøg 8, Hedehøg 1, Musvåge 160, Fjeldvåge 3, Spurvehøg 26, Kongeørn 1 (den unge med sender), Fiskeørn 4, Tårnfalk 15, Lærkefalk 1, Dværgfalk 1 og Vandrefalk 1 (nede fra Hulsig Hede).

Af dagens øvrige arter kan nævnes en Ravn og 5 Kvækerfinker – næsten som at være tilbage i april og ikke på en sommerdag i juni..

Ringmærkning:
Spurvehøg 1
Rødhals 1
Rødstjert 1
Munk 3
Gærdesanger 1 – aflæst, mærket 26/5-2015 også aflæst 12/5-16
Løvsanger 1
Bogfinke 1
Gulspurv 2 – deraf 1 aflæst, mærket af Michael Anker i 2014

Blog v. MJH

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s